Salumäe kirjutab raamatus, et pole praktiliselt ühtegi päeva, kus ta ei vaevleks valu käes ja seetõttu on tema Hispaanias asuvasse koju paigaldatud ka häirenupp, mida ta on kaks korda ka pidanud kasutama. “Elus saab kohandada kõiki asju, saab ka oma tervist. Mina olen suutnud oma tervis niimoodi kohandada, et ei pea hirmu tundma,” sõnas endine sportlane “Ringvaatele” antud intervjuus.

Seni on Salumäe pidanud häirenuppu kasutama kaks korda, kuid hetkel ta oma tervise pärast muret ei tunne: “See häirenupp on selle jaoks tõesti, et kui on vaja ja oled üksi parasjagu, siis see arstiabi ka õigel ajal tuleb. Paraku mu elus on korra infarkt üle elatud ja eks neid probleeme on, aastatega tuleb ikka juurde. See on kindlustunne, et see nupp on olemas.”

Lähemalt ei tahtnud spordilegend oma tervist lahata: “Probleeme on, aga ma saan hakkama,” ütles ta. “Arvan, et iga inimene saab hakkama, tuleb vaid tahta.”

Erika Salumäe elab Hispaanias üksinda, ent üksindust ta ei tunne. “Ma ei tea, miks kardetakse üksi olemist — minule on see üha rohkem hakanud meeldima. Kui hea on tegelikult tegeleda iseendaga. Olen alles nüüd hakanud mõistma, kui vajalik see tegelikult on,” seletab ta, et on hetkel äärmiselt õnnelik. “Ma arvan, et see on mul üks parim aeg praegu.”

Möödunud aastal lahvatas Salumäe ja tema tütre Shanti Grandi vahel inetu tüli. Shanti, kes alaealisena abiellumiseks emalt luba ei saanud ning astus seejärel vaimsesse abiellu oma kallima Gowri Grandiga, kaebas oma ema intervjueerinud Evelin Ilvese jutusaate pressinõukogusse kaevanud. Perekond pidas probleemloo kajastamist ühekülgseks ning leidis, et neile ei antud soovitud sõna. Kaebuse esitasid Lauri Grand Uustalu, Gerli Grand Uustalu, Gowri Grand Uustalu, Shanti Grand ja Erika Raji Uustalu.

Tänasel päeval kinnitab Erika, et tema ja tütre Shani vahel on kõik hästi. “Meil on kõik hästi. Laps on terve ja Shanti ootab teist last ning tema on terve, see on minu jaoks peamine. Nad on on koos Gowriga väga õnnelikud. Meil pole vaja midagi klattida,” ütleb Erika. "Mul on üliarmas tütar ja üliarmas lapselaps, kes mu süles eile magama jäi."