Seriaali ja filmi puhul ongi kõige kurvem inimestele ära ütlemine. Eelkõige just näitlejatele, keda tahaks kõige vähem kurvastada. Aga selle seriaali puhul on juhtunud seda mitmel korral. Tahame meeskonda – täpsemalt naiskonda – kes moodustab ekraanil tõeliselt sulava ansambli, mis töötaks koos võib-olla mitu hooaega järjest. Merle Palmiste kõrval on ju kogu aeg eetris seitse neidu – ma arvan, et kokku katsetasime umbes sadat. Tegelikult aga on seda isegi vähem, kui on näiteks tahtjaid lavakasse ühe koha peale. Ja see pole midagi võrreldes Hollywoodi filmidega – "Tuulest viidud" naispeaossa kandideeris 1939. aastal 1400 andekat näitlejannat!

On raske öelda, mis täpselt on valiku puhul otsustavaks. Valijateks oli reeglina neli inimest – mina kui autor ja režissöör, Tuuli Roosma kui peaprodutsent, Sten-Robert Pullerits kui tegevprodutsent ja Marianne Kõrver kui juhtoperaator. Mitte ühegi näitleja puhul ei olnud otsus ühehäälne! Pigem said määravaks puhtalt praktilised argumendid: kas see näitlejanna on võtteperioodil vaba, kas tal on tegelasele vastav juuksevärv või on ta nõus ennast toonima jne. Näiteks, tunnistan: Malluka castinguvideot ma isegi ei vaadanud – tal on kätel väga moodsad tätoveeringud ja seetõttu ta ei saa mängida 1939. aasta Eesti neidu! Nii lihtne see ongi! Isegi kui ta näitleks väga hästi, siis meil pole aega ega energiat, et hakata kas grimmi või tehniliste lahendustega neid tattoosid varjama!

Teiseks – me otsisime eelkõige näitlejakoolitusega tütarlapsi. Proffidest koosnev ansambel töötab ja hingab ühes rütmis ning reeglina kardavad tegijad, et amatöör rikub selle ühishingamise ära; temaga läheb rohkem aega; ta võib alt vedada. Aga seekord juhtus siiski ime: alles täna, ehk siis üks päev enne võtteperioodi algust, kinnitasime kandvasse rolli proffide hulka nii-öelda "tüdruku tänavalt". Ehk siis, läks nagu Hollywoodi unelm ette näeb: tuli täiesti tundmatu neiu, võlus meid piisavalt, mõned olid poolt, mõned vastu, aga lõpuks autor ütles et küll tüdruk hakkama saab – ja nii võimegi loota, et publiku silme all sünnib varsti täiesti uus staar!

Ise aga ütleksin noortele, kes näidelda tahavad, ikka ainult üht: minge seda ala õppima. Muidu ei võta teid keegi tõsiselt.