Züleyxa Izmailovat üllatas esimestel töönädalatel juba ühe Tallinnas tegutseva prügifirma juht, kes teda Facebooki privaatvestluses lõunale kutsus. Kuna Izmailova vastutusalas on ka linna prügimajandus, siis oli teda selliste kutsete eest juba hoiatatud.

"Kalle Klandorf juba hoiatas, et sellised ettepanekud võivad tulla. Tal oli õigus. Need tulid Facebookis tavalise vestluse vormis. Aga ma saan aru, et ma ei ole sellises positsioonis, et neid ettepanekuid vastu võtta," rääkis värske abilinnapea.

Züleyxa Izmailova ei usu, et kanepi legaliseerimise pooldamine võiks oponentidele hambusse jääda. Ta sõnas, et ise ta ei ole seda ammu suitsetanud ja tema pooldab pigem ravikanepi legaliseerimist.

Autojuhti Züleyxal ei ole, ta käib tööl enamasti bussi või trolliga.

Meedia suur tähelepanu pärast abilinnapeaks valimist ei ole Izmailovat kõigutanud.

"Haiget see ikkagi ei teinud, selleks hetkeks olin piisavalt kogenud meedia osas. Ma ei oodanudki, et keegi rõõmustaks või plaksutaks. Kui vaadata, kuidas asjad Tallinnas seni käinud on ja kuidas toimusid koalitsiooniläbirääkimised, siis selline reaktsioon ei üllatanud mind," rääkis ta meedia negatiivse tooniga kajastustest.

"Öeldi isegi, et ma ei ole elus päevagi tööd teinud. Justkui see, et ma olen vabatahtlikuna rüganud, ei lähe arvesse," lisas ta.

Züleyxa Izmailova nõuniku sõnul hakkab ta saama 4200 euro suurust palka, esimene palgapäev on 6. detsembril.