"Loomulikult on tegemist äärmiselt erilise raamatuprojektiga, mida millegagi võrrelda ei olegi võimalik. Kuid see ei tähenda, et me ei oleks olnud kriitilised oma eelarvete ning ärilise edukuse seisukohast. Meie erinevus on lihtsalt see, et meil oli julgus see raamat ära teha," sõnas Maide.

Ilvese kokaraamat on 272 lehekülge retsepte ning teksti nende retseptide saamisloost. Raamatu puhul on aga üheks tähelepanuväärseks asjaks toidupildid üles võtnud fotograaf. Evelin Ilvese kokaraamatu toidupildid on teinud inglasest piltnik Marksteen Adamson, kes on töötanud erinevates suurtes reklaamiagentuurides Londonis ning on täna partner oma enda reklaamiagentuuris. Tegemist on väga kalli ning nõutud professionaaliga.

Miks kasutas Evelin Ilves, kes pidevalt propageerib eestimaise tooraine ning talendi kasutamist, oma toiduraamatus välismaist fotograafi?

"Võiks arvata, et tegemist on väga kalli professionaaliga, eksju. Tegelikult omavad peamist jõudu tema siia tulemises isiklikud suhted. Tegemist on Evelin Ilvese isikliku sõbraga, kes tuli põhimõtteliselt funi pärast siia pildistama. Hinna mõttes ei küsinud mees ligilähedalegi seda, mida oleks hinnakirja mõttes võinud. Hind põhines kulupõhisele Londonist Tallinnasse tulemisele, tasuta ei olnud, kuid oli odav. Kui Eestis oleks mingi fotograafide üldine hinnakiri, siis oleks tema tasu olnud selle alumisest otsast pärit. Tegemist oli kingituse ja kummardusega Evelinile. Sümboolne hind oli, kuid tõesti sümboolne," lisas Maide.

Mees lisas veel, et viibis ka ise paaril korral fotode tegemise juures ning lisaks professionaalsusele oli fotograaf Adamson ka muhe ja tore inimene.

Maide ei oska eeldada, kuidas võiks 5000 tiraažiga toiduraamatul minna, sest raamat on tänaseks olnud lettidel vaid 5 päeva. "Mäletate lugu Karlssonist, kes igal hommikul Väikevenna juurde lennates kaevas mullast välja virsikukivi, et näha, kas see on kasvanud. Me seda kivi veel ei kaeva. See esimese viie päeva müük ei ütle mulle midagi," tõdes Maide.

"Kindlad me muidugi ei ole, kui edukas see raamat on, kuid lootus on, et jõulumüük toob tasa," sõnas Maiden.

Raamatu tegemise aegu oli Evelin Ilvesel kaks suurt soovi: esimene, et raamat ei ilmuks enne presidendi valimisi ning ei rakenduks selle vankri ette ja kui võimalik, saaks valmis Helsingi raamatumessiks.