Sajad fännid ja tuhanded pettumuspisarad

Kui endised ninjatüdrukud hiljuti teatasid, et ei taasühine oma 10.juubeli puhul, kuna Baltikumi ühe suurima festivaliga "Pestivals" jäid kokkulepped katki, tabas neid lugematute fännide pahameeletorm. Nii Ninjade Facebook kui fännilehe foorum oli üle ujutatud muusikahuviliste kurjade ja kurbade postitustega. Pettumusest nõretavad festivalipääsmete müügikuulutused ja kohati lausa laus-sõim annab alust arvata, et paljud olidki pileti ostnud vaid Vanilla Ninja taasühinemise nägemiseks.

Fänne nii Eestis, Poolas, Lätis, Leedus kui Saksamaal

Ka tüdrukud ise on õnnetud, kuid ei jää käed rüpes kontserdikorraldajate vastust ootama, sest suvi on muusikustele tihedaim tööaeg. "Otsus tuli raske südamega, kuna olime tõesti plaaninud üle pika aja üles astuda, kuid kui meie planeeritud show Lätis jääb ära, tähistame ilmselt juubelit isekeskis koos bändi ja sõpradega," tunnistas Siska täna Õhtulehele ning lisas, et eeskätt tuntakse kaasa pühendunud fännidele Eestis, Poolas, Lätis, Leedus ja Saksamaal.

Erinevad talendid meile, üks tervik aga Euroopale?

Kas tõesti on tegu rahvusvahelise fenomeniga, kes meie kodumaises kontekstis on pigem lihtsalt kolm (algselt neli) väga erinevat ja igaüks erinevat moodi kuulsat neidu? Vaevalt, et Saksamaa fännid teavad, et laulmisega leiba teeniv Lenna on ka filmides üles astunud, et Piret Järvis teenib leiba riigitelevisiooni nutika toimetajana ja et Katrin Siska on palavalt armastatud ja vihatud erakonna esimehe soosik ning Lasnamäe kultuuri edendaja? Mis Maarja Meriste-Kivist saanud on, jääb välismaa meedia usutavuse ja mitteusutavuse piirimaile, kuid laulmisega tegeleb ka tema artistinime all Marya Roxx.

Kallis Publiku lugeja, kas Sinu jaoks on Vanilla Ninja endiselt ühtne tervik või väärtustad iga neiu saavutust eraldi?