Millest sari "Eesti tätoveerib" räägib?

Sari räägib sellest, millised inimesed Eestis ennast tätoveerivad ja kuidas tätoveerimisse suhtuda. Meid tsiklimehed ja taolised pigem ei huvitanud, vaid inimesed meie ümber. Filmisime näiteks antennipaigaldajat, medõde, juuksetehnikut, akvaariumiehitajat, sõdurit ja teisi.
Kindlasti ei ole see nišisari, vaid sobib just hoopis kogu perega vaatamiseks. Vaataja saab teada, millega peab tätoveerimisel arvestama.

Mida te Kukumäega tegite?

Kukumäel oli ammu plaanis üks tätoveering teha. Tema esimeses filmis "Karikakramäng" on stseen, kus ta oma kõhule laseb merineitsi ehk "linnu" teha.
Nüüd ta selle lõpuks saigi. "Linnu" tegi talle vanglas õppinud tätoveerija Picasso.
Pärast läksime tulemust filmi režissöörile Peeter Simmile näitama. Ütleks nii, et mehe reaktsioon on üllatav.

Kas Kukumägi ise jäi tulemusega rahule?

Jäi, väga rahule jäi. Tal olid tätoveerijale ka mitmed nõudmised - et "linnu" rinnanibud oleks punased nagu maasikad ja huuled nii meelad, nagu hakkaks kohe minetti tegema...
Filmis tehti see küll kõhule, aga Arvo tahtis seda nüüd õlale.

Uurisite vangla ja tätoveeringute teemat...

Tätoveerimist õpiti varem tihtilugu vanglas selgeks. Tänapäeval on see raskendatud.
Osalesime võttegrupiga ka Viru vangla eriüksuse reidil.

Näen treilerist Tarmo "Kojamees" Kruusimäed ütlemas, et tätoveerimine on haigus. Ütleb ta seda positiivse või negatiivse mõttena?

Positiivse. Tal on endal samuti tätoveeringuid, näiteks jalgpalli ning kodumaa patriotismi teemadel. Kojamees ütleb, et hetkel tal häid ideid pole aga kui tuleb, siis laseb kindlasti uue tätoveeringu teha.

Kas peale Kuku veel mõni tuntud tegelane ära tätoveeritakse?

Margus Pildi noor elukaaslane laseb endale kukla peale silma teha ning läheb seda siis emale näitama.
Ema reageerib sellele pehmelt öeldes külmalt.

Kuidas sarja teemad jagunevad?

Esimeses osas keskendume isadele, emadele, poegadele ja tütardele. Teises võtame ette vangid, meremehed, sõdurid. Kolmandas uurime tätoveerimise pahupoolt.

Milline on tätoveerimise pahupool?

Näiteks see, et tätoveeringu eemaldamine on jube kallis ja raske ettevõtmine.
Taipoksija Kevin Renno sai aga tõenäoliselt tätoveeringu värvi tõttu infektsiooni. Selg hakkas tal seetõttu nii hullult mädanema, et igal hommikul oli voodilina selja küljes...
Lisaks analüüsime negatiivse alatooniga tätoveeringuid, kus on surm kolbad jne. Selle koha pealt võtab sõna karmi ütlemisega ravitseja Volli.

Mis sind ennast saate tegemise juures üllatas?

See, et tätoveerijatel on koguaeg kõvasti tööd. Lisaks oli üllatav, et paljud kliendid ei ole enam oma esimeses nooruses ja neil puudub eelarvamus, nagu oleks tegu mingi vangla värgiga.

Sarja kaadrid:
Treiler:

Sarja "Eesti tätoveerib" esimest osa näitab Kanal 2 sellel reedel kell 20.