Üksildane 79-aastane Giorgio Angelozzi avaldas kuulutuse suures päevalehes, lootes nii perekesksete itaallaste tähelepanu ja kaastunnet äratada.

Endine õpetaja on elanud Rooma lähedal koos seitsme kassiga sestpeale, kui tema naine 1992. aastal suri. Juba esmaspäeval sai ta oma pakkumisele kümneid vastuseid.

“Nii paljud pered tahavad mind vanaisaks võtta,” ütles perele 500 eurot kuus lubanud Angelozzi. “Nii paljud pered vastasid minu kuulutusele ja tahavad, et ma õpetaks nende lastele ja lapselastele Horatiust ja Catullust.”

Vastajaid oli Lõuna-Itaaliast Catanzarost kuni põhjas asuva Milanoni ning vanaisa soovijate hulgas oli ka populaarne laulja Antonello Venditti, kes on Angelozzi omaaegne õpilane.

“Ma ei oodanud sellist soojust ega nii suurt huvi oma loo vastu,” tõdes Angelozzi. “Aga tasub meeles pidada, et minu probleem on paljude itaalia eakate probleem.”

Itaalia on väga perekeskne ühiskond, kuid viimastel aastatel on lahutuste arv kasvanud ja pered liiguvad sagedamini elama teise linna, nii et vanavanemad on sunnitud omapead hakkama saama.

2003. aasta rekordkuumal suvel suri Itaalias 4175 vanemat inimest, kellest paljud olid jäetud juulis ja augustis palavate ilmadega üksi linna.