"Mida suuremaks lapsed saavad, seda lihtsam on kinke teha. Ega lapsed oma soovidega tagasi ei hoia," muigab Randpere.

Ta ütleb, et mingit viimasel hetkel poodides tunglemist ette ei tule. Kingid on ta ettenägelikult perekonnale juba valmis ostnud.

"Mul on suur maja, siia on hea kingid ära peita. Kuigi... Lapsepõlves mäletan, kuidas leidsin oma kingituse üles, tegin paki salaja lahti ja leidsin auto. Mängisin sellega ja siis panin pakki tagasi. Kui selle jõuluvanalt kätte sain, tegin üllatunud näo pähe ja olin väga rõõmus."

Küsimuse peale, mida Randpere oma naisele kingib, hakkab mees naerma: "No see on suur saladus! Ja tema saab seda esimesena teada!"

Randpere peres tehakse kingid kindla summa piires.

Mida Valdo Randpere eestlastele keset jõuluhullust soovib? "Rahvas võiks endale rohkem pealehakkamist kinkida. Oleme unustanud, millisest õnnetusest me tuleme," vihjab omal ajal Nõukogude Liidust põgenenud Randpere. Ta ütleb, et eestlased võiksid olla oma riigiga rahul.

"Praegu on nii, et kui midagi on halvasti, lasevad inimesed käed rüppe ja küsivad: "Miks riik ei aita?" Ka endal peab pealehakkamist olema," manitseb Randpere jõulude ajal häid mõtteid mõtlema.