Vahur (48) ja kinnisvaramaakler Kadi (47) läksid lahku enam kui kuue aasta eest, kuid veel selle aasta septembris kemplesid nad ühise, kaasomandis oleva korteri pärast, kirjutab Kroonika.

Tüli anatoomia on seni tilkunud avalikkuse ette peamiselt asjaosaliste endi suu läbi. Kadi väitis aastate eest, et kinkis kooselu hiigelaegadel osa korterist Vahurile. Tal olnud seejuures tingimus, et see, kes teise maha jätab, loovutab oma jao hüljatule. Paraku jäi naine selle kokkuleppe tõestamisega hiljem hätta.

Kolmeaastase kohtusaaga vältel lendas pall nõudmiste, vastulausete ja erinevate argumentidega kord ühe, kord teise poole väravasse. Harju Maakohtu otsuse, milles kadi pidi mehele maksma 682 500 krooni, kaebas Kersna aasta eest edasi. Ta esitas ringkonnakohtule apellatsioonikaebuse, kus palus maakohtu otsuse tühistada ja saata see sinna uueks läbivaatamiseks tagasi. Kersna arvates jättis maakohus kaasomandi lõpetamisel poolte huvid ja õigused kaalumata. Mehe arvates taganuks õiglase lahendi ikkagi kaasomanike vahelise enampakkumise korraldamine. Ringkonnakohus aga leidis, et maakohtu otsuse tühistamiseks ja kaasomandi lõpetamiseks maakohtust erineval viisil ei ole siiski alust...

Vahur ei jätnud ka siis jonni! Oma kassatsioonkaebuses palus ta omakorda ringkonnakohtu otsus tühistada ja saata asi uueks läbivaatamiseks teisele ringkonnakohtule. Seegi kord ei saavutanud Vahur soovitut.

Asi jõudis Riigikohtusse, kus tühistati Tallinna Ringkonnakohtu otsus, mis jättis kõik kantud menetluskulud Kersna kanda. Riigikohus otsustas, et kõikide kohtuastmete menetluskulud jäävad poolte endi kanda. Otsust, et Kadil tuleb Vahurile maksta 682 500 krooni, ei muudetud.