Ivo Linna, Eino Baskin, David Vseviov, Mart Poom, Andrus Vaarik, Kadri Tali ning Evelin ja Priit Võigemast räägivad videotes sallivusest ja avatud ühiskonnast ning esitavad oma vaatenurga, miks nende arvates oleks Eestil kooseluseadust vaja.

Idee videote loomiseks tuli suhtlusvõrgustikus Facebook grupi “Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset” algatajatelt. “Arutasime omavahel, kuidas saaks kõige paremini edastada kooseluseadust pooldavat ja oma lehele omaselt positiivset sõnumit nii, et seda näeksid ja jagaksid võimalikult paljud inimesed. Kuna kümned tuntud inimesed andsid seaduse esimese lugemise eel oma toetusallkirja, tekkis idee teha videod, kus avaliku elu tegelased räägiksid oma sõnadega, miks nad on kooseluseaduse poolt ja jagaksid oma mõtteid ka teistega,” selgitasid grupi eestvedajad.
Klippide valmistamiseks kutsusid nad appi Peeter Rebase, kes ka rõõmuga nõus oli.

Filmide valmimisprotsessi panustas oma aega ja energiat kümneid inimesi, suurem osa võtetest toimusid filmirežissööride Peeter Rebase ning Sander Allikmäe käe all. "Võtsin Aitäh-liikumise ettepanekust kohe kinni, sest nõnda saan ma režissöörina anda oma erialase panuse ühe mulle isiklikult olulise teema toetuseks," rääkis Rebane ning lisas innustunult, et kogu see projekt andis talle äärmiselt positiivse kogemuse. "Puhas rõõm on teha koostööd inimestega, kes oma vabast tahtest tahavad anda oma panuse ühe idee toetamiseks,” selgitas Rebane.

Ivo Linna:
Priit ja Evelin Võigemast:
Kadri Tali:
Mart Poom:
David Vseviov:
Eino Baskin:
Andrus Vaarik:

Facebooki grupi “Aitäh, aga minu traditsiooniline perekond ei vaja kaitset” eesmärk on levitada sõnumit, et Eestis on palju perekondi, kes toetavad kooseluseadust ja soovivad paremat Eestit kõigile peredele.

Grupiga on liitunud ligikaudu 15 000 inimest, uued mõttekaaslased saavad grupiga liituda lehel https://www.facebook.com/traditsioon. Grupi initsiatiivil loodi sel reedel Facebookis ka kooseluseadust toetav märk KOOS, mille on tänaseks oma profiilipildile lisanud ligi 3600 inimest.
KOOS märgi saab oma Facebooki profiilipildile lisada siin http://www.picbadges.com/badge/3741636/.