Väite püstitajaks oli Ieva sõbranna Baiba Rubesa, kes on Rail Balticu ühisettevõtte juht ja endine Statoili asepresident. Rubesa jutustas “Radari” peatoimetajale Marii Karellile Halliste kiriku ees antud intervjuus, et sai Ievaga tuttavaks Aserbaidžaanis ja nende sõprus kinnistus siis, kui kaks kaasmaalast otsustasid Bakuus läti kommete kohaselt jaanipäeva tähistada.

Naine on enda sõnul palju kokku puutunud Ieva tütre Isabellaga ja kinnitas, et laps on imeilus nagu ka tema lahkunud isa, kes olevat olnud suurepärane mees. “See on hea, et Ieval on tütar, kes meenutab talle inimest, keda ta väga armastas ja kes teda vastu armastas,” kirjeldas Rubesa ja lisas juurde “kõigile teada oleva fakti”, et Isabella ristiisaks on Toomas Hendrik Ilves.

Ieva lapse ristiemaks on Läti televisiooni kultuuriprogrammide hankejuht Gunta Sloga, kes astus lapse kaitseks julgelt välja. “Jah, te võid nuhkida Ieva minevikus, aga seejuures peab austama Eesti presidenti, last ja lapse isa, kes on surnud ega saa ennast kaitsta. See on selle abielu inetum pool ja ma loodan, et Eesti meedia jätab väikse armsa lapse rahule,” sõnab ta.

Jaga
Kommentaarid