Kärt rääkis Publikule, kuidas arst kontrollis kõhtu, saatis teda vereproove tegema ning röntgenisse. Lisaks soovis Kärdi elukaaslane Bruno, et naisele tehtaks ultraheli, kuid arst ei pidanud seda vajalikuks.

Doktor ütles, et kõik on korras ja Kärt võib haiglast lahkuda. "Enne kui ära jõudsin minna, toimus haiglas arstide vahetus. Värskelt tööle jõudnud arstitädi vaatas mind hindava pilguga ning aega raiskamata saatis ultrahelisse."

Kärt kirjeldab Publikule, et suurest kergendustundest ning rõõmujoovastusest, sai äkitselt suur paanika: "Sellele järgnes täielik halvatustunne, kui sain teada esimese utraheli tulemuse – kahtlane vedelik kõhuavarustes ning suur imelik moodustis kõhu alaosas. Arst jättis Kärdi haiglasse ja tal diagnoositi munasarjavähk.

Kärt ütleb Publikule, et ta on õnnelik, et haigusele jälile jõuti, sest ta tahtis sõita kolm päeva hiljem sõita Hiinasse. "Arvestades minu tervislikku seisundit tol hetkel, ei taha ma mõelda, mis oleks saanud siis, kui ma oleksin ülejärgmisel päeval kaheks kuuks Hiina sõitnud."

Kui arstide vahetust poleks toimunud, oleks Kärdil võinud väga halvasti minna. Ta ütleb, et haigla juhatust sai arsti eksimusest koheselt teavitatud. "Ma loodan ning usun, et see arst teeb juhtunust omad järeldused ning mis peamine, õpib oma veast. Hetkel tahan keskenduda vaid enda ravimisele ning olen antud vahejuhtumi juba unustanud."

Kärt räägib, et kartis kõige rohkem oma haigusest lähedastele rääkida ning nende reaktsioone. "Pereliikmed Eestis said alles pärast operatsiooni teada, mis minuga toimub. Selline salatsemine tundub tagantjärgi isekas, aga tol hetkel ei teadnud ma veel isegi oma haigusest suurt midagi. Tahtsin kõigepealt ise asjades selgusele jõuda."

Kõige suuremaks toeks on Kärdile olnud tema elukaaslane Bruno. "Ta on andnud endast kõik minu heaolu nimel sel raskel ajal. Väga suureks abiks on ka mu perekond, sõbrad, ja kõik mu blogi jälgijad, kes mu tuju üleval hoiavad. Mainimata ei saa jätta ka mu kassi, Kebyt, kes on parim teraapia masenduse vastu."

Kärt peab oma haigusest päevikut ka Delfi Naistekas ja tema vahva elustiili blogi Cattivas Closet leiad SIIT.