46-aastane Simon Jones (nimi muudetud - toim.) ammutas inspiratsiooni 200a. aastal ilmunud Tom Hanksi kassahitist "Terminal" ja kolis Heathrow lennujaama elama, kirjutab DailyMail.

Endine sõjaveteran on aega teeninud nii Iraagis, Afganistanis, Somaalias, Angoolas, Nigeerias, Sudaanis kui ka Iisraelis. Ta on turvanud Saudi kuninlikku perekonda, USA diplomaate ja poliitikuid ja ka endist Briti peaministrit David Cameroni. Ta töötas aastaid David Beckhami turvamehena, hoolitsedes jalkastaari abikaasa Victoria ja nende kolme poja eest.

Nüüd elab Simon aga juba kolmandat nädalat Euroopa ühes tegusamas rahvusvahelises lennujaamas. Ta toitub reisijate poolt kohvikutesse jäetud roogadest ja kasutab tasuta wi-fit, et endale uus töökoht leida.

Simon sattus lennujaama elama, kui tema äri läks panktrotti. "Äri koormas liialt mu suhet ja me läksime lahti. Järsku olin ma kodutu, sest kõik meie ühised pangakontod olid tühjaks tehtud, senditud. Siis meenus mulle see Tom Hanksi film mehest, kes elas lennujaamas. Taipasin, et seal saab end pesta ja internet on tasuta," rääkis Simon.

Foto: Reuters

Simon plaanis lennujaamas elada vaid paar päeva, kuid taipas äkitselt, et kedagi ei paistnud tema seal viibimine huvitavat. Terrorismiga kokku puutunud meest paneb muretsema, kui lihtne seal tegelikult elada on: "Kolmel või neljal enesetaputerroristil oleks imelihtne väljuvate lendude alas massimõrv korraldada. Pole kedagi, kes neid peataks.

Tom Hanks kehastab Steven Spielbergi tragikomöödias Viktor Navorskit, kes saabub New Yorgi JFK lennujaama ja avastab, et tema pass on tühistatud. Nimelt on ema kodumaal puhkenud kodusõda ja USA ajutiselt ei tunnusta tema kodusõjas riiki. Navorskist saab tänu halvale ajastusele kodakondsuseta isik, keda piirivalve ei luba USA pinnale ja samuti ei saa ta ka kodumaale tagasi pöörduda. Navorski asub seejärel teadmata ajaks terminali elama, et sõja lõppemisel koju naasta.

"Terminal" on osaliselt inspireeritud Mehran Karimi Nasserist, kes elas 17 aastat Pariisi Charles de Gaulle'i lennujaama 1. terminalis.