56-aastane Edward Casas rääkis väljaandele ABC News, et oli oma 49-aastase abikaasa Kristiniga järvel seilamas, kui paati tabas ootamatu mehaaniline rike. Sel ajal kui Edward paadimootori kallal nokitses ja Kristin ülakorrusel veesõiduki juhtimisega tegeles, kukkus õnnetul kombel aga nende poja 10-kuune kutsikas Rylee üle parda.

“Mu süda vajus saapa säärde. Olime ära vaid kümme minutit ja me ei suutnud teda pärast enam kusagilt leida, teda polnud ei paadil ega ka vees,” seletas Edward, kes saatis koheselt raadiosaatja vahendusel ka hädaabikutse.

Edwardi kõnele reageerisid mitmed kalurid ja Lynn Fiedor, kes aitab kohalikel oma kadunud lemmikuid üles leida. Fiedor oli veendnud, et päästekoeraks treeniv Rylee leiab tee koju ja nii läkski.

“Üks naisterahvas nägi koera rahvuspargis. See on uskumatu. Ta ujus üle kuue miili ja kõndis üle kaheteistkümne miili läbi metsa,” sõnas Fiedor, kes võttis Edwardi ja Kristiniga koheselt ühendust ning paaril õnnestus esmaspäeva hommikul oma lemmikut taas emmata.

“Ma ei ole mees, kes muidu nutaks, kuid see juhtum tõi küll pisara silma. Olen nii uhke selle koera üle ja tänulik Lynnile,” oli Edward õnnelik.