Nädal vahendab: Savisaar tunnistas uhkusega, et Klasi ideest sündinud ja tema hingejõuga korraldatud Brigitta festival toob Tallinnale suvel rohkelt turiste ning au ja kuulsust ka Põhjamaades, kuna lööb vägevuselt juba üle kuulsa Savonlinna ooperifestivali, kirjutab ajakiri Naised.

See aga ei seganud linnavalitsusel saatmast eelmisel õhtul maestro 70. juubeli kontserdi korraldajatele teadet, et linna lubatud tugi kontserdile väheneb kahe kolmandiku võrra – 300 000 kroonilt 100 000 kroonile.

Sünnipäev on aga juba kahe nädala pärast, kõik esinejad, lavad ja muu on kokku lepitud, nii et linn seab suurmehe austamise ürituse korraldajad tõsiste probleemide ette.

Niigi on enamik kuulsaid esinejaid nõus maestro auks tasuta esinema, samas nõuab nii suure avaliku kontserdi korraldamine – pidu toimub Raekoja platsil kogu linnale – kindlaid kulusid.

Samal ajal on Tallinna linn eraldanud 400 000 krooni Peeter Võsale, tellides temalt filmi demokraatlikust vabast ühiskonnast. Täpselt Eri Klasi peo kuludest maha arvatud ja hetkel puudu oleva 200 000 krooni eest tellis Tallinn Inno ja Irja Tähismaalt raamatu vabast ühiskonnast.

Viimaste nädalate uudistest on läbi lipsanud ka selline lause: “Pärast seda, kui Tallinna linnapea oli tänasel pressikonverentsil pikalt ja laialt rääkinud linna raskest rahalisest seisust, kuulutas linnakantselei referent Katrin Siska välja laulukonkursi “Tallinna laul”, mille läbiviimisele kulub esialgsete arvutuste kohaselt 125 000 krooni.”

Nii et isegi Katrin Siska panus Tallinna kultuurilukku on 125 000 krooni võrra Eri Klasist olulisem...