“Mida tähendab poliitikas läbikukkunud? Ära ainult räägi sellest armastusest uuesti palun! Muidugi, kui arutlusele tuleb energiaseadus, siis ei saa aru, mida tähendab punkt 9 või 8, aga räägi ikkagi lähemalt, mida sa seal teha ei osanud?” olid kõigest mõned küsimused, mis Vaino oma kauaaegsele telekolleegile esitas. Raud jäi siiski oma armastuse-paralleelile kindlaks, nentides, et töö efektiivseks tegemiseks peab tööst vaimustuma. “Nagu sina oled hea teles!” ei unustanud ta saatejuhile mett moka peale määrida. “Selles debatis, kus on avatud Eesti vs isoleeritud Eesti, peab iga sõdur võitlust pidama selles kohas, kus tunneb end kõige tugevamana. Minu kõige tugevam koht on televisioonis ja ajakirjanduses!” lahterdas ta end intervjueerijaga ühte leeri.

Vainole komplimendid siiski muljet ei avaldanud, kuna järgnes märkus selle kohta, kuidas Raud oma varasematest väljaütlemistest ja antud lubadustest kinni pole pidanud. “Igasuguste omaenda väljaütlemiste pantvangis olemine on teine teema — ma pole kunagi soovitanud inimestel ennast nende pantvangis hoida ja seeläbi ebaefektiivne olla!” oli eks-poliitikul vastus valmis. Lisaks nentis Raud, et kõige enam häiris teda see, et pärast poliitikasse siirdumist muutus tema arvamus rahva silmis tähtsusetuks.

“Kõigele omistati poliitilisi agendasid ja see marginaliseeris väljaöeldut. See on kurb. Poliitilised otsused sünnivad mujal kui Riigikogus — selle institutsiooni funktsioon on luua illusioon, et otsused on läbinud demokraatliku protsessi ja debati. See ei vasta suuremas osas tõele!” kirjeldas ta. “Ma ei käi ega ärple ega sära, et olen äge vend ja ülejäänud 100 on lollid. Need, kes seal töötavad, on 98% protsendilises enamuses ausad ja oma südamega asja kallal toimetavad inimesed. Näiteks Heidy Purga, Viktoria Ladõnskaja ja Yoko Alender säravad oma töös! Tipp-poliitikas olemine eeldab isikuomadusi, mida minul pole,” sõnas ta.