"Avicii aka Tim Berg aka Tim Bergling oli üliandekas produtsent. Sellest ka tema ülikiire ja väga varajane globaalne tähelend, mis langes kokku EDM-muusikazanri kõrglaine perioodiga," sõnas Urmas Kolsar Publikule. "Tema tuntus algas hitiga "Seek Bromance" (Tim Berg), peale mida järgnes päris mitu väga tugevat hitti enne, kui "Levels" ülimenukaks sai ning "Wake Me Up" kõikidel olulisimatel muusikaturgudel esikoha saavutas."

Kolsar meenutab 2013. aasta suve Club Sunsetis, kus Avicii pala "Wake Me Up" mängiti igal peol vähemalt kümme korda ning laul oli ülekaalukalt suve suurhitt: "Avicii supertähelennu taga mängis olulist rolli ka tema manager ning ilmselt tänu liighullule esinemisgraafikule ja sellega kaasnevale, ka tema tervise põrumine ja karjääri muutus. Teadupärast keeldus ta kontsertesinemistest ja tegutses vaid stuudios juba mitu aastat."

"Tegemist oli ühe maailma enimkuulsama DJ ning muusikuga, kelle meloodiad olid ülisuurtele rahvahulkadele vastupandamatud. Väga kurb uudis! Soovin omalt poolt tema hingele rahu!" lisab Kolsar.