Naine pole kunagi kuigi palju oma eraelu avalikkuse ette toonud ning isegi tema naabrid ega sugulased ei tea tema tegemistest eriti midagi.

Enya't on tema Dublini kodust viimase kümne aasta jooksul vaid kahel korral lahkumas nähtud. "Ta pole just kõige lõbusam tegelane, temaga niisama õlut jooma ei läheks," rääkis üks lauljanna sõber ajalehele The Sun, kes kirjeldas Enya't kui tõsist inimest.

Tema onu Noel Duggan lisas, et nad ei näegi naist kuigi palju. "Ta elab nagu kuninganna, ta on väga eraklik," sõnas onu. Kassid olevat Enya lähedasemad kaaslased, enamasti seetõttu, et ta ise tunnetab, kuidas meeste jaoks on ta liiga raske iseloomuga. Ühel hetkel oli naisel koguni kaksteist kiisut.

Inimestega suhtlemise asemel, on Enya oma viktoriaanlikku lossi peitunud ning kuulab ainult enda loodud muusikat. Et oma muusikalised kanalid puhtana hoida, keeldub Enya teiste artistide muusikat kuulamast. Ta ei lähe tuurile ega vasta fännikirjadele ning veedab pea kogu aja ühe eaka abielupaariga, kellega kahasse ta muusikat kirjutab. Naine veedab teinekord mitmeid kuid ühe loo väikese detaili kallal nokitsedes ning on mõnda vokaali üle viiesaja korra üle lindistanud, et saavutada täiuslik tulem. Suurem osa tema varandusest on tänu 2001. aastal välja tulnud hitile "Only Time", mida CNN kasutas taustamuusikana 9/11 terrorirünnakute kaadritele.

"Mitte keegi ei arvanud, et Enyast nii suur staar saab, on ju ilmvõimatu saavutada selline tuntus tuuritamata või promotööd tegemata. Rääkimata sellest, et ta laulab õhulisi meloodiaid veidras keeles," räägiti The Sunile.

"Kui Enya selle lossi ostis, lasi ta selle põhjalikult renoveerida, investeeris turvakaameratesse, massiivsetesse väravatesse ja valgustusse. Inimesed tulid üle maailma kokku, et seda lossi näha, ent nüüd pole suurest müüri tagant midagi vaadata. Kui ei teaks, ei oskaks aimatagi, et seal üldse mingi elu toimub," rääkis lossi naabruses elav inimene.

Enya on varasemalt öelnud, et valis muusika ja jättis mehed tahaplaanile. "Pärast halba päeva stuudios olen ma keeruline ja muserdunud, ma tahan ja pean olema üksinda. Missugune mees tahaks sellega tegeleda? Sügavalt armuda ja abielluda oleks halvim, mis minuga juhtuda saaks. Meloodiad on minu armukesed," ütles ta.