Indrek Sei 2,13 promilli, neli õlut ja kaks rikkumist

1999. aastal tabati endine olümpiaujuja Indrek Sei Tallinna kesklinnas sponsoritelt saadud BMW roolist 2,13-promillise joobega, mistõttu algatati lausa kriminaalasi. “Tegin elu rikkumise,” tunnistas Indrek toona, kuid väitis, et jõi vaid neli pudelit Saku Ice’i. Enne seda jäi ta vahele jaanipäeval, kui puhus alkomeetrisse veidi alla 1 promilli. “Seega olen kahel korral napsi võtnud ja siis rooli istunud. Ja mõlemal korral jäin vahele. Ma ikka pidin kahe jalaga ämbrisse astuma,” oli Sei enda peale pahane.

Valve Kirsipuu 4000-kroonine trahv

1999.aasta lõpus jäi purjuspäi autot juhtides vahele toonane riigikogu liige Valve Kirsipuu, kellele määrati 4000 krooni trahvi ning mõõdeti alkoholijoobeks 1,18 promilli. Kirsipuu peeti kinni tema Tallinna kesklinnas Narva maanteel asuva kodu hoovis, enne mida oli ta tulnud Haabneemes asuva suvila saunast, kus kolmekesi joodi väidetavalt ära pudel vahuveini.

Indrek Tarand purjus ministeeriumi auto roolis

Aastal 2002 jäi tollane välisministeeriumi kantsler Indrek Tarand vahele 1,07-promillise joobega ministeeriumi auto roolis. Tarand kinnitas, et tal on juhtunu pärast piinlik ja lubas, et seda enam ei juhtu.

Kristiina Ojuland jõi veidi veini

Ojuland jäi riigikogu liikmena alkoholijoobes politseile vahele 1997. aastal, kui tal mõõdeti 0,4-promilline joove. Proua väitis toona, et jõi enne rooli istumist ühel vastuvõtul veidi veini.

Andrus Värniku rahatrahv ja lubade kaotus

Skandaalse käitumisega odaviskaja Andrus Värnik jäi jaanuaris 2010 autoroolis purjuspäi vahele ja sai 12 000 krooni suuruse rahatrahvi. Lisaks võeti talt neljaks kuuks ära juhiload. “See on mäda jutt,” pahandas odaviskaja selle peale, kui temalt küsiti purjus peaga sõitmise kohta kommentaari. “Mul on eralennukid, mul pole juhiluba vajagi!” praalis ta.

Kahekordne “meister” Jaanus Raidal

Politsei tabas 2009.aastal Otepää vallavolikogu esimehe Jaanus Raidali purjuspäi autoroolist. Mundrimehed võtsid Raidali kinni kodulinna tänavailt ja tal oli kõige tipuks tol päeval sünnipäev. Mehe joovet politsei ei avaldanud. Sellele eelnes aga 10 aastat tagasi üks joobes roolimise juhtum, mis tõi Raidalile 4100-kroonise trahvi.

Maire Aunaste ja jääknähud

2004. aasta sügisel, mõni päev enne oma uue saatesarja “Meie” algust, jäi Aunaste autoroolis vahele alkoholi jääknähtudega, mida oli ligemale 1 promill. Enda sõnul pole Aunaste varem napsisena rooli istunud. Ta tunnistas, et oli joonud veini — muud alkoholi ta ei pruugigi.

Kerttu Rakke joobes roolis, laps autos

2011.aastal jäi lennujaama sõites politseile vahele purjuspäi roolis istunud kirjanik Kerttu Rakke, kodanikunimega Kadi Kuus ning Delfi andmetel viibis tabamise hetkel autos ka laps.

Margus Tsahknal mitu rikkumist korraga

2011. aastal jäi Pärnu kesklinnas politseile purjuspäi vahele joobes ja ülevaatuseta autoga sõitnud riigikogu liige Margus Tsahkna ning sai trahvi. Lisaks eiras Tsahkna liiklusmärgi “sissesõidukeeld” nõudeid.

Märt Avandi siiras kahetsus

2013.aastal tabas politsei hommikupoolikul Tallinnas Rahu teel kinni jääknähtudega Märt Avandi, kes tollal oli päästeameti reklaamnägu, kes manitses inimesi purjuspäi mitte vette minema. Delfile tunnistas Märt asja ausalt üles: “Mind tabati jääknähtudega, minimaalselt oli üle piiri. Aga siiski üle piiri. Karistus ootab ilmselt rahatrahvi näol. Mul on väga kahju, et niimoodi juhtus. Ei tulnud selle pealegi, et sõita ei või. Inimlik eksimus,” kahetseb näitleja kinnitades, et oli enda meelest välja puhanud.

Kati Saara Vatmanni organismi anomaalia

2011.aastal jäi kirjanik Kati Saara Vatmanni purjuspäi autoroolis vahele lausa kahel päeval järjest, millest üks päädis ka kriminaalmenetlusega. “Mingi müsteerium toimub minu organismiga,” oli Vatmann ajakirjanikega rääkides nõutu ja kinnitas, et polevat viimasel ajal tilkagi võtnud. Joobes juhi suhtes kriminaalmenetluse alustamine algab 1,5 promillist.

Õed Sõnajalad ja suur skandaal

Kaksikud Siiri ja Viivi tabati 2013.aastal joobes juhtimiselt Kuressaares, kui ühel tuvastati joove alkomeetriga ning teisel tehti joobe tuvastamiseks ekspertiis haiglas. Ekspertiisi käigus haiglast põgenenud Viivi Sõnajala joove oli vähemalt 1,5 promilli, sest tema suhtes algatati kriminaalmenetlus. Otseloomulikult korraldasid prouad oma maine klaarimiseks üüratu skandaali, mis neid aga paraku karvavõrdki ei päästnud.