"Oli tõepoolest raske aeg, et...Me õega ei oleks iialgi arvanud, et meiega midagi sellist saab üldse juhtuda. Aga see juhtus ja see on toonud arusaamise ka sellest, et iga inimene võib kukkuda nii-öelda kraavi või käia käna," rääkis Viivi Sõnajalg intervjuus TV3le.

Lugu olevat olnud suisa nii hull, et naised korduvalt haiglaravi ja verepuhastust vajasid ning koguni pärast viimast avalikku skandaali Portugalis ja Iirimaal abi otsimas käisid.

Nüüdseks tänu usule ja palvetele jõudu leidnuna on alkoholism õdede jaoks nende endi sõnul minevik. "See juhtus ühest hetkest, mulle absoluutselt muutus alkohol ebameeldivaks ja tekkis tunne, et ei taha enam. Elu on nii palju väärt elamist ja nii palju vabam ja ilusam ilma selleta. Oleme tõelised meie ise, kui pole sõltuvad millestki," usuvad õed.

Viivi leidis lisaks tuge tuntud evangelisti Kathryn Kuhlmani raamatust "Usun imedesse" ("I Believe in Miracles"). "Seda raamatut lugedes avastasin endas sellise seesmise jõu ja kindluse, et selline asi ei paelu mind enam. Et see probleem pole mulle enam probleemiks. Ääretult rõõmus vabanemise tunne ja nii see on jäänud," kirjeldab ta loetu mõju.

Siiri päästerõngaks osutusid mees ja lapsed, kes tema sõnul on olnud ääretult mõistvad. "Sa oled ikka minu püha Siiri," tsiteerib naine oma abikaasa sõnu.

Nüüd plaanivad naised hakata oma uuesti leitud jõu najalt ka teisi sama probleemiga võitlejaid aitama. Tublid!