Liisi Eesmaa ja Elina Pähklimägi (nüüd Elina Purde) armastavad mõlemad kauneid vanu rõivaid nii väga, et rajasid sellele hobile koguni ühise ettevõtte, hinnaliste vintaažrõivaste ja -aksessuaaride poe nimega Sireen Vintage, kust võis leida tõeliseid pärleid, mida mõlemad neiud oma reisidelt kaasa olid toonud ja kokku kogunud. 2011.aastal loodud kaupluse ruumides tegutseb nüüd küll Liisi omaette ning eksponeerib vaid enda loomingut, kuid päevinäinud hinnaliste kangaste armastus jääb.

Liisi Eesmaa oma ateljees (endise Sireen-vintage ruumides)

Foto: Meisi Volt

Üks eeskujulikumaid taaskasutus-muusasid on ajakirjanik ja ilublogija Stella K. Wadowsky, kes on suutnud oma fantastiliste leidudega luua second hand kaupluste ümber suursuguse "aarete laeka" aura.

Kuigi Stella armastab otseloomulikult ka uusi esemeid, on ta pannud väga paljud oma lugejad valehäbist loobuma ja propageerib agaralt paljunäinud (ent hästi hoitud!) esemete väärtust! Stella blogiga saad tutvuda SIIT!

Teatri- ja filmidiiva Merle Palmiste omab nii kadestamisväärselt kirevat riidekappi kui ka aarete laegast ning sarnaselt Stella K. Wadowsky'le on ta suutnud kummutada hirmu kasutatud esemete ees.

Nende elegantsete daamide riidekapi sisu väärtust kokku lüües võib aastate lõikes saada umbes sama numbri, mis hinnas. Kui vaid asjad oskaks rääkida...

Kes ei teaks Maire Aunaste Kirbuturgu, mille ta koguni telesaateks vormistas! Kirev kui jõulupuu, värviline kui Teletups ja kõlisev kui aisakell, ruttas ta kunagi mööda telemaja koridore ning nüüd kulutab Riigikogu ukselävesid.

Loodetavasti pole rahvasaadiku palganumber teda lihtrahvale mõeldud kauplustest peletanud ja saab ka edaspidi koos Mairega Humana või USAToday riietusruumi järjekorras seista!

Pole mingi saladus, et ettevõtja ja ajakirja MOOD vastutav väljaandja Tiiu Järviste on nii jõukas, et saaks kuni elu lõpuni end iga päev kõige kallimates butiikides hellitada. Ent seda tänuväärsem on asjaolu, et Tiiu hindab väga kasutatud riiete kauplusi ja kirbuturge.

"Moodsalt, maitsekalt, eriliselt, soodsalt ja keskkonnasõbralikult riietumine on mulle alati meeldinud!" iseloomustab ta ja lisab juurde, et otsib lisaks imelistele leidudele kaltsukatest ka meelelahutust ja avastamisrõõmu.

Lenna Kuurmaa on oma lihtsa, omapärase ja tagasihoidliku riietusmisstiiliga paljude Eesti naiste iluiidoliks, mistõttu on tal ette näidata ka näiteks ReUse Republic taaskasutus-kampaania modelliks ja muusaks olemine.

Lenna on alati rääkinud, et suhtub rohelisse mõtlemisse vägagi soojalt ning kaalub alati enne põhjalikult, kui mõne eseme teisele ringile saadab või ära kingib. Pigem eelistab musikaalne nobenäpp oma riideid ümber teha. Võtkem eeskuju!