1. Getter Jaani

Mõned aastad tagasi kannatas Getter aasta aega halastamatut terrorit — malbe lauljanna sai ahistajalt üle kahesaja telefonikõne päevas. Lisaks loodi Getteri ja tema kallima Ott-Sander Palmi libakontod ning nende nimel asuti inimestega suhtlema.

Getter rääkis Kroonikale, et telefoniterror oli äärmiselt häiriv ning lähedased ja sõbrad ei saanud teda enam telefonitsi kätte, sest ahistaja helistas vahetpidamata. “Ta ei rääkinud kunagi midagi. Päeval oli kosta hingeldamist, rongirataste raginat ja koerte haukumis, õhtuti kostus arvutiklahvide klõbinat,” ütles lauljatar.

2. Lea Dali Lion
Lea oli hädas naisahistajaga, kes talle tervelt kolm aastat tihti ähvardava sisuga e-kirju saatis. Naise Orkuti kontol olevat Kroonika andmetel olnud fotod Lea Liitmaast ja tema lastest, ka isikukirjeldused kujutavat Lead. Kui laulja lapseootele jäi, olevat ahistajagi end rasedaks kuulutanud, kuigi ta seda polnud. Oma meheks nimetas ta Lea toonast elukaaslast Silver Ulvikut.

Lauljatar meenutas saates “Eesti staarid ahistajte küüsis, et Aet Vilu tülitas oma sõnumite ja veidrate kirjade ning kõnedega nii teda, kui ka SMS-e saatnud Lea pojale. Aet oli Lea jutust aga šokeeritud ning leidis, et Lea peaks tema ees vabandama: “Ta tunneb ilmselt konkurentsi ja on kade. Ma ju tegelen samamoodi muusikaga. Ta võiks andeks paluda, kuid ilmselt lihtsalt ei julge.”

3. Aivar Riisalu

Muusikust poliitiku Aivar Riisalu säravat argipäeva pimestas pikalt sarjas “Maamees otsib naist” osalenud Agnes Bellu. Naine saatis Riisalu mobiilile sõnumeid, postitas kirju ja tülitas meest oma avaldustega mitmel erineval moel.

Saates “Tõehetk” tunnistas ta, et on Aivari pärast suisa seksist loobunud. “Püüdsin talle oma tundeid näidata, mida ma tunnen,” pihtis Agnes Hannes Võrnole.

4. Piret Järvis

Telenägu ja muusik Piret Järvis on juba aastaid olnud kimpus vanema mehega, kes käib mööda Tallinnat ja kuulutab, et on tema isa.

“Ma tean jah, et on üks mees, kes helistab minu töökohtadesse, tüütab mu sõpru ja nende sugulasi, käib neil isegi ukse taga, küsides minu telefoninumbrit,” räägiks Piret ajakirjale Naised ja lootes samas, et veider inimene ta numbrit kunagi ka ei saa.

Mees külastas ka saate “Tantsud tähtedega” võtteid, kus Piret üles astus. “Ma nägin teda seismas. Ta küll ei rünnanud mind kuidagi, kuid visati hiljem siiski välja. Pole just kõige mugavam sellise inimesega ühes ruumis olla,” oli Piret nördinult.

Mida salapärane austaja taotleb, on siiani selgusetuks jäänud.

5. Dave Benton

Laulja Dave Benton on arvatavasti Eesti meesartistidest üle piiri minevate fännidega vaat et kõige rohkem kimpus: küll helistatakse talle keset ööd, küll tahetakse lavalt alla tõmmata, küll rünnatakse hotellitoas noaga. Ekstreemseim juhtum aastate eest on Bentonil tänini elavalt meeles, vahendab Õhtuleht. Dave vahetas pärast kontserti ühe naisega paar viisakusfraasi, aga ealetükkiv vestlus venis plaanitust pikemaks ja kui Dave lahkuda püüdis, haaras naine tal käest ja küsis: kas sa tõesti arvad, et minust nii kergesti lahti saad? Benton kutsus turvamehed, kuid sellega asi ei lõppenud. Kell viis hommikul tungis sama naine Dave’i hotellituppa lihunikunoaga, mille peale laulja politsei kutsus.

6. Tanel Padar

Tanel Padar oli veel koos modell Evely Ventsliga, kui teda hakkas kimbutama end Antonina Lauraks nimetav neiu, kes pidas ennast Taneli naiseks. Tütarlaps saatis kujuteldavale abikaasale kirju, kus nõretav lüürika vaheldus ähvardustega — Evely oli Antoninale pinnuks silmas, trügis tema ja ta kalli Taneli vahele, kirjutab Õhtuleht.

Ajakirja Naised andmete kohaselt tekkis mõned aastad hiljem Padari ellu aga veel üks “virtuaalne kallim”, kes väitis oma blogis, et kasvatab rokkari tütar. Peale intiimsete kirjelduste enda ja Taneli voodielust põimis neiu oma fantaasiatesse mitmeid teisigi Eesti tuntud tegijaid.

7. Mart Sander

Teletäht Mart Sander tegi politseisse avalduse, et jõuda jälile, kes on proovinud kupeldada meediale lugu sellest, kuidas ta olla ärgitanud jututoas 16aastast noorsandi endaga intiimsuhtesse astuma.
Samalt meiliaadressilt erinevatele väljaannetele laekunud vihjekirja oli lisatud ka Sanderi pilt, mis rippus aasta tagasi avalikult nii veebilehel "Sex in Estonia" kui ka Hoti pildialbumis, kirjutas Kroonika.

"See võib vabalt olla aga mingi solvatud keskealine naine näiteks. Pettunud naistel on kättemaksuaktsiooniks palju fantaasiat ja vastupidavust," oletas Mart.

"Taevas teab, millega see inimene jätkab. Kui keegi niimoodi millegi eest kätte maksab, võib ta midagi uut välja mõelda. Oleks turvalisem sellised ohud elimineerida," põhjendab ta politseisse pöördumist.

8. Jaanus Saks

Põhja-Tallinna räpparil Jaanus Saksal oli elus periood, kus üks naisterahvas hakkas teda sotsiaalmeedias ahistama, sõimama ja ähvardama, kirjutab värske Naisteleht. "Ta kujutab ette, et olen tema eksmees, kes väidetavalt oli ka Jaanus, ja jättis ta maha ning tegi talle haiget," jutustas räppar teda ahistanud naisterahva luuludest.

Muusiku sõnul tegi tema ellu tunginud naine maha tema bändi ja kõike-kõike, mis vähegi Jaanusega seondus, soovis tema surma ja kõike muud halba.

Asjad läksid isegi nii haigele, et hullunud fännd hakkas lõpuks kirjutama ka Jaanuse bändi naislauljale ja veel mitmetele teistele inimestele, kes olid loomulikult olukorra üle jahmunud ning uurisid temalt, mis toimub.