1. Eesti esineliku kohtumine. Toomas Hendrik Ilves, Ieva Ilves, Kersti Kaljulaid ja Georgi-Rene Maksimovski surusid kõik neli omavahel kätt ning esimene avalik kokkusaamine tähtsal ametisse nimetamise päeval võis alata.

2. Ieva ja Toomase üks viimaseid pildile püütud lembehetki Eesti esipaarina. Kõigest loetud tundide pärast said neist tsiviilisikud. Kui Evelini ja Toomas Hendriku vahelisi õrnutsemisi rahvas enam kuigi palju ei mäleta, siis Ieva ja Toomas Hendrik kipuvad salamisi teineteist ikkagi küllaltki hellalt hoidma.

3. Ilves andis riigijuhtimise üle Kersti Kaljulaidi kätesse, sõna otseses mõttes. Hetk pärast ametikee Kaljulaidile kaela asetamist võttis Ilves uue presidendi käed ja lausus talle viimased julgustavad sõnad selle pika teekonna alguses.

4. Esimesed hetked värske riigipeana rahva ees. Kersti Kaljulaid astus tuulisel esmaspäeval pärast ametivande andmist Riigikogu hoonest Toompeal välja ning sammus tarmukalt rahva ette, kes oli tulnud pidulikku sündmust oma silmaga tunnistama.

5. Eiki Nestor võttis õhtusel vastuvõtul Kadrioru kunstimuuseumis viisijupi üles ning muutis ametliku peo õhkkonna palju familiaarsemaks ja lõbusamaks. Nestor laulis James Browni hitti "You Gonna Have A Funky Good Time".