Merlyn Uuskülat teab laiem avalikkus lauljatarina, kuid lähemad sõbrad-tuttavad ka millegi muu järgi. Merlyn rääkis paar aastat tagasi Õhtulehele, et kui ees terendab mõni koosviibimine, siis tuletatakse talle ikka meelde: ära nüüd oma kaardipakki küll maha jäta!

Uusküla hakkas esoteerikast ja nii-öelda vaimuilmast huvituma juba noores eas ning lisaks kaartidelt ennustamise on ta kodus astroloogias, samuti on tema huviobjektiks selline müstiline nähtus nagu inglid.

Lauljatar rõhutas, et ei pea end siiski mingiks tõsiseks ennustajaks, vaid võtab seda rohkem hobina: “Ma ei kasseeri inimestelt selle eest raha ja ennustan vaid valitud lähedasele sõpruskonnale, mitte võõrastele.”

2013. aasta suve hakul loobus armastatud artist ootamatult kõigist esinemistest ja kadus avalikkuse eest. Selgus, et oli pikalt pidanud Frankfurdis võitlust rinnavähiga.

Aasta hiljem “Pealtnägijas” Piret Järvisele antud intervjuus kummutas lauljanna kõik kujutelmad, mis saadet vaatama asunud inimestel arvatavasti olid: nimelt on laulja veendunud, et tal on juba lapsepõlvest saati selgeltnägijavõimed ja ta väidab, et “võttis” haiguse endale ise, selleks, et kiirendada oma hingelist transformatsiooni. “8-aastaselt panin endale juba sellesamaa diagnoosi,” sõnas ta, et teadis rinnavähi saabumist juba lapsena ette.

Kevadel oma veebikanali Melu.tv avanud staarblogija Mallukas teeb peagi kahtlasevõitu esoteerikasaadete poolest hiilgavale Tallinna Televisioonile ära — portaaliperenaine lõi käed TV3 tõsielusaadetest “Abielus esimesest silmapilgust” ning hiljuti “Prooviabielust” tuntud Helen Kõppiga, kes värskes veebikanalis terve maikuu jooksul tarokaardiennustusi viljeles.

Helen hakkas enda sõnul esoteerika vastu huvi tundma jua varases nooruses, kui sündmusi ette nägi. Täpsemalt tegeleb Helen inglitaro ladumisega, mis on üdini positiivsed kaardid.

Tuntud tele- ja raadiosaatejuht Kirsti Timmer on samuti kaartidega ennustaja. “Ma olen suuri muutusi oma elus ette teadnud,” on Kirsti öelnud Naistelehele. Naise sõnul on see oskus ta olnud ta suguvõsa naistel juba mitu põlvkonda veres ning ise õppis ta kaarte panema teisemeeas. Kirsti ennustab nüüd nii endale kui sõpradele, ent võõrastele ta kaarte ei pane.

Poliitik Laine Randjärv sisustab oma argiõhtuid, valmistades kivikestest ja kristallides käevõrusid, mida ta möödunud aasta alguses oli valmis vorpminud juba kuuesaja ringis. “Mul on nende kividega mitu erinevat suhet,” rääkis Randjärv toona Kanal 2 saatele “Radar”. “Osad seisavad mul öökapi peal või riilulil, mõned on ka kotis kaasas. Teised kivid on siis need, millest saab teha käevõrusid. See on käsitöö. Stressirohkes elus on hea, kui on motoorset väljaelamise võimalust.”

Naise sõnul on reaktsioone tema hobi kohta olnud erinevaid: Mõned leiavad, et see on väga tore — jumal tänatud, et mõni inimlik joon on ka veel säilinud poliitikul! Mõned ütlevad, et esoteerikaga tegelemine kahjustab mu mainet.”