1. Edgar Savisaar murdis tihastele pekki pannes jalaluu

"Läksin eile hommikul enne tööle tulekut Hundisilmal oma rasvatihastele ja leevikestele teri ja pekki viima, nagu ma ikka seda olen teinud. Aga ei tea kuidas, läks jalg valesse asendisse ning libisesin ja kukkusin," kirjutas Keskerakonna juht jaanuaris oma blogis. 

Vapper linnapea aga vigastatud jalaga kogu passima ei jäänud ning läks paistes ning valutava jalaga linnavalitsusse tööle. Õhtul tegi Savisaar jalale viinakompressi. Magdaleena haigla stehtud röntgenpilt tuvastas, et linnapea jalg oli murdnud ning jalg tuli kipsi panna. "Mind pandi ratastooli ja kamandati laua peale. Tehti ka süsti, kuigi ma püüdsin selgitada, et valu pole üldse nii terav. Praeguseks on jalg kuni põlveni kipsis, saabast ega kinga jalga ei saa panna, käin karkude toel ning arstid lubavad mulle viis nädalat kipsi. Ja seejärel veel kaks kuud järelravi," raporteeris Savisaar oma blogis.

2. Eve Kivi sai Stockmanni proovikabiinilt obaduse

TOPi vanim lugu pärineb juunist 2004. Nüüdseks on juba kaheksa aastat möödas skandaalsest juhtumist, kus näitlejanna Eve Kivi Stockmanni kaubamajas proovikabiini uksega piki pead sai.

"Sain otsekui kuuliga pähe," kirjeldas Kivi obadust, mis ta enam kui ööpäevaks voodisse naelutas. Õnneks olid abimehed kohe platsis - turvamees pihustas 66-aastase filmitähe meelekohtadele operatiivselt külma pihustit ning alumise korruse kohviku preilid jooksid viivitamata jääkotiga kohale. Järgmisel hommikul purpurpunasinise oimukohaga perearsti vastuvõtule läinud Kivi sõnul oli paistes koht pehme, „justkui kallerdist täis”. Röntgen luumõra ei näidanud, kuid „ega sisemist verevalumit see ju ei näita,” kurtis Kivi.

Ehkki kaubamaja juhtunus enda süüd ei näinud, sai Kivi Stockmannilt kompensatsiooniks 500-kroonise kinkekaardi.

3. Heidy Purga murdis kõrgetel kontsadel jalaluu

Detsembris vist 2010, vahetult enne R2 Aastahiti galat ja Eesti Laulu konkurssi suutis raadiohääl ja produtsent Heidy Purga oma jala kipsi kukkuda.

Väidetavalt juhtus õnnetus taksost väljudes ning tegemist oli lahtise luumurruga. Kogu juhtumis tuli süü kirjutada talvekülmade ning liiga kõrgete kontsade arvele.

4. Aapo Ilvese kokkupõrge rattahoidjaga

Vaid paar kuud tagasi kerkis esile uudis, et Aapo Ilves ütleb terviserikke pärast kontserte üles. Põhjus - öisel tänaval saadud kopsupõrutus.

"Juba enam kui kahe nädala eest koperdasin pimedas vastu metallist jalgrattahoidjat, kukkusin ja sain kopsupõrutuse," kommenteeris juhtunut tänavu Eestit Eurovisiooni lauluvõistlusel esindanud loo "Kuula" teksti autor Aapo Ilves Õhtulehele. "Käisin ka arsti juures, mitu korda pidin käima ja arst ütles, et laulmine võib mul olla kuni neli nädalat raskendatud. Oli isegi kerge oht, et äkki peab kirurgiliselt sekkuma, aga õnneks ma siiski sellest pääsesin," ütles kirjanik, kunstnik ja muusik. "Astusin lihtsalt ühel üritusel valgustatud alast pimedasse, silme ees lõi pimedaks ja nii ma kukkusingi," meenutas ta juhtunut. "Igaks juhuks ei julge ma veel kõva häälega ja pikalt karjuda."

5. Eksmiss Liis Tappo-Treial väljust taksost sinise silmaga

2010. aasta detsembris tekitas suurt furoori eksmissi Liis Tappo-Treiali lahutus ning ootamatu sinine silm. Ajakiri Kroonika püstitas toona eksmissi abielulahutuse taustal automaatselt hüpoteesi, et Tappo-Treial sattus perevägivalla ohvriks. Asjatundlikumad seltskonnaeksperdid aga spekuleerisid, et eksmiss hoopis mõnelt armukadedalt naiselt tou oli kirja saanud. Kõige kuumem jutt aga väitis, et Liis olla oma silma ja põse mehest lahutamise pärast kaastunde saamise eesmärgil ise siniseks võõbanud.

Tappo-Treial lükkas pajatused loomulikult ümber ning kinnitas Kroonikale, et sinine silm pärines hoopis madalast taksost väljumisel saadud obadusest: “Ma tulin taksoga halduskogu koosolekult. Kui hakkasin sealt väljuma, lükkasin ukse lahti, ja selle aja sees, kus ma välja astusin, käis see uks kinni kukkudes mulle vastu põske… Ma tean, et seda on minu isikuga seotud viimaste uudiste valguses raske uskuda, aga nii see oli!”