Mary on sündinud 5. veebruaril 1972 Tasmaania saare pealinnas Hobartis. Ta on oma šoti päritolu matemaatikaprofessori John Donaldsoni ja ülikooli sekretäri Henrietta Clark Donaldsoni neljast lapsest noorim.

"Ma ei mäleta, et oleksin unistanud printsessiks saamisest," ütles Mary pärast Taani kroonprintsi Frederikiga kihlumist. Naise sõnul soovis ta saada hoopis loomaarstiks.

Oma tulevase mehega tutvus Mary 2000. aasta septembris ühes Sydney pubis. Tal polnud aimugi, et noormees, kes end Fredina tutvustas, on Taani prints. "Poole tunni pärast astus keegi mulle ligi ja küsis: "Kas sa tead, kes need inimesed on?""

Frederik tegi salamisi mitu reisi Austraaliasse. Enne seda suheldi telefoni ja meili teel. 2001. aasta novembris teatas Taani nädalaleht, et printsil on Austraalia pruut. Järgmisel kuul kolis Mary Pariisi, kus hakkas andma inglise keele tunde.

Taani parlament võttis vastu eriseaduse, mis andis Maryle abiellumiseks Taani kodakondsuse. Varem oli tal olnud Austraalia ja Ühendkuningriigi topeltkodakondsus ning Mary ei varja, et taani keele selgekssaamine oli talle päris raske katsumus.