Väljaande Daily Mail andmete kohaselt unistab Jonathan Berkery, kes kasutab nime Jon Jones, muusikuks saamisest ja soovib oma isa lihtsalt tundma õppida. Mees pole vähimalgi moel huvitatud oma isa varandusest, mille suuruseks on Sunday Times'i hinnangul 160 miljonit. "Tahaksin temaga tavalistest asjadest rääkida," lausus Jonathan.

Tom Jonesil oli 1987. aasta oktoobris Katherine Berkeryga lühikene armulugu, millest sündis ka Jonathan. Olugigi, et staar pole oma isadust tunnistanud, tõestas kohtu poolt nõutud DNA-test vastupidist ja Jones oli kohustatud maksma oma poja 18-aastaseks saamiseni alimente 1700 naela kuus.

Alles 2008. aastal tunnistas Tom Jones avalikult, et tal on veel üks laps. Mees aga tegi selgeks, et tal pole kavatsust Jonathaniga lähemalt tuttavaks saada. "Ma ei plaaninud seda," rääkis Jones väljaandele Wales Online. "Oleks ma seda plaaninud, oleksin ma teinud midagi enamat, kui lihtsalt teda rahaliselt toetada. Ma aga ei teinud seda. Ma lihtsalt langesin lõksu. Mind võrgutati ära."

Muusiku abikaasa Melinda Rose Woodward suri 2017. aasta aprillis. Kuna nende ühine kodu tekitas Jonesis liiga valusaid mälestusi, müüs ta Los Angeleses asuva häärberi 6,5 miljoni naela eest maha.

Jonathan usub, et tal on nüüd parem võimalus oma isaga viimaks lähemalt tutvuda: "Mõtlesin, et kui mu isa abikaasa on nüüd surnud, tahab ta mind näha. Ta jääb aina vanemaks ja võib ka haige olla. Tahan teda näha enne kui on liiga hilja."

Berkery lisas, et isa poolt hülgamine vihastas teda väga ning teismelisena pöördus ta lohutuse saamiseks narkootikumide poole. Pärast mitmel korral seadusega pahuksisse sattumist ja püsiva töökoha leidmist, on Jonathani elu tõeline kaos ja hetkel ööbib ta New Jerseys asuva kodutute varjupaiga põrandal.

"Olin aastaid vihane ja ei tahtnud teda näha. Olin segaduses," seletas ta. "Nüüd ma tean, et elu on liiga üürike. Mul on vaja teda tundma õppida. Loodan, et ta tunneb sama."

Jonathan pöördus abi saamiseks oma poolvenna Mark Woodwardi poole ja loodab, et ehk korraldatakse talle lauljaga kohtumine. "Ma ei taha veeta oma elu kahetsedes, et ma ei proovinud teie mõlemaga ühendust võtta ja mulle meeldiks kuulda tema versiooni kõigest või pidada ehtsat vestlust," seisis e-kirjas, mille Jonathan oma poolvennale saatis.