Tänases Eesti Päevalehe artiklis "Kuningas on surnud, elagu kuningas" kirjutab Pärn-Valdoja etenduse muljete kõrval ka meeletust fänni- ja meediamelust, mis lavastuse juurde käib. Nimetades oma 19-aastast tütart Liisabeti Cumberbatchi "kõige fännimaks fänniks", kirjeldab ta õndsat hetke, mil iidolit oma silmaga näha õnnestus. Artiklit ehib koguni tütre tehtud pilt autogramme jagavast staarist!

"Barbicani teatri kuu aega tagasi tehtud avaldus ütleb, et „härra Cumberbatch ei jaga enne ega pärast etendusi autogramme” – teatri tagaukse juurde paigaldati ka vastavad teated –, põhjustas nurinat nii fännide kui ka pressi seas. Leiti, et see on fännide suhtes ülekohtune. Kas Cumberbatch mõtles ümber või sündis otsus koostöös produtsendiga, kuid sildid võeti teatrimaja seinalt maha. Õige pea ilmusid internetti ka esimesed fotod, kus näitleja üliõnnelike fännidega kohtub, autogramme jagab ja koguni selfie’sid teeb.

Minu 19-aastane tütar Liisabet, Cumberbatchi kõige fännim fänn, kellega möödunud laupäeval „Hamletit” vaatama läksime, otsustab aga juba reedel enne etenduse lõppu teatrisse minna. Sel hetkel ta veel ei tea, kui õige otsus see on. 14. augustil olemegi veidi enne etenduse lõppu Barbicani tagaukse juures. Kohal on mõnikümmend fänni, nii slovakke, jaapanlasi, hispaanlasi kui ka taanlasi. Liisabet saab suurepärase positsiooni teatri tagaukse ees. Niipea kui etendus läbi, algab tormijooks ja umbes paarsada ülierutnud teatrikülastajat piiravad tagaust.

Kohe ilmuvad näitlejad. Kõige koostööaltimad on Rosencrantzi kehastanud Matthew Steer, kes lööb kõigiga patsu, ja 77-aastane Poloniust kehastanud Iiri näitleja, kes näib eriti nautivat selfie’de tegemist. Siis väljuvad teatrist Fortinbras Sergo Vares ja Laertese osatäitja Kobna Holdbrook-Smith. Kohe nende järel on Cumberbatch, kes hakkab oma hõbedase markeriga autogramme jagama. Tal jätkub isegi aega fännidega vestelda, küsides, kuidas etendus meeldis ja tänada teatrikülastuse eest. Ainult selfie’de tegemisest ta keeldub, põhjendades seda ajanappusega. „Mul on beebi ja homme kaks etendust.”

Järgmisel päeval on tagaukse juurde pandud sildid. Kõigepealt need, mis ütlevad, et Cumberbartch ei jaga autogramme pärast päevast etendust. Seejärel teinegi, mis ütleb, et ta ei tee seda ka pärast õhtust etendust," kirjutab Pärn-Valdoja.

Tõeline vedamine!