Kui küsida Tiiult, kas ta nõustuks rääkima enda suhte teemadel, siis vastab Tiiu: "Oleneb küsimustest." Tiiu ettevaatlikkus on mõistetav, kuna vanusevahe suhtes on avalikkusel olnud alati vastakaid arvamusi. Veel enam, Tiiu teab, et meestest lausa eeldatakse, et nad võtaksid endale noorema naise, kuid nooremate meeste ja vanemate naiste puhul kehtiks justkui topeltstandard.

Oma suhte kohta endast seitseteist aastat noorema Andreiga, räägib Tiiu, et vanus ei mängi nende suhtes peaaegu mingit rolli. Ka esimesel kohtumisel ei mõelnud Tiiu sellest, et mees temast nii palju noorem on: "Ega mina ju ei teadnud, kui vana ta on," ütleb naine, kellel eriti vanemaid mehi olnud ei olegi, mistõttu ei ole suhe endast noorema mehega teda naisena ka otseselt mõjutanud.

Tõele au andes ei vali enamik meist partnereid selle järgi, kui vana või noor keegi on. Üldiselt käib inimese karrakter temaga kaasas terve elu ja kui keegi on jäärapäine, on ta seda ilmselt terve elu, kui keegi on mõistlik, siis on ta seda tõenäoliselt alati. Iseloom sünnipäevasid ei pea.

Mõistlikkus ja lihtsus on üks peamisi põhjuseid, mis Tiiust ja Andreist tugevad partnerid on teinud. Seda omadust jagavad nad mõlemad, mistõttu saab Tiiu nende suhet rahuolevalt kirjeldada: "Teate, temaga on nii hea ja kerge." Nad mõlemad väldivad mõttetut tülitsemist ja on hästi kursis laulusõnadega "tülist tühjast kumbki meist kasu ei saa". Kui küsida, mille pärast nende suhtes vaidlusi on, siis vastab naine naerdes: "Ainult poliitika pärast," millesse Andrei väga kirglikult suhtub. Samas arvab naine, et kodus ei peaks poliitilisi teemasid arutama.

Kui küsida Tiiult, et mis võiks olla tema vanuse eeliseks nooremate naiste ees Andrei silmis, siis vastab Tiiu: "Olen juba maailmas üht-teist näinud ja Andrei jaoks on huvitav ja tore, kui saab erinevatel teemadel rääkida."

Küsimusele, et mis võiks olla Andrei eeliseks vanemate meeste ees, vastab Tiiu naerdes: "Ilus noor mees." Samas jätkab ta omaduste loetlemist, mis ei ole vanusest sõltuvad: "Ta on nii positiivne ja nauditav."

Meie põgusast vestlusest tuleb välja, et suhtes on hoopis muud asjad olulised, kui sünniaasta. Tiiu ja Andrei hindavad harmooonilist suhet, mille nende mõlema iseloomud ja väärtused ka tagavad.

Sigmund Freud teadis öelda, et armastus ja töö on inimlikkuse nurgakivid. Tiiu Järviste on ilus inimene, kelle elus just nii paistabki olevat. Tiiu on tõeline ise tehtud naine, kes masu ajal hakkas välja andma ajakirja Mood ning on üle poole oma elust ettevõtlusega tegelenud ning kõik endale ise välja teeninud. Nagu sellest veel vähe oleks, mahub Tiiu hobide nimekirja ka sport, käsitöö ja laulmine.

Tundub, et Tiiu teab õnne valemit!