CapSun Proaudio kodulehel pakutakse nimelt erinevaid tasulisi aluspõhjasid, millest laululoojad endale meelepäraseid viisijuppe valida saavad, mille kallal seejärel tõsisemalt tööle asuda. Koit Toome värskeima loo algus langebki ilmeksimatult kokku lehel pakutava helireaga, mis ei jäta kuulajale mingisugust kahtlust, et tegu on seosega, mille avalikuks tulekuga asjaosalised polnud arvestanud.

Loo sõnade autoriks märgitud Vahur Valgmaa kinnitab Publikule, et teeb tavaliselt kõik oma lood algusest lõpuni ise, kuid sel korral juhtus tõesti nii, et Koit tuli sellesama sämpliga ise tema juurde. “Kui me Koiduga koostööd teeme, siis muusikaline impulss tuleb alati temalt ja mina olen rohkem produtsendi ja sõnade autori rollis. Seekord tahtis ta teha midagi teistsugust, moodsat summerhouse’i,” nendib Vahur, lisades juurde, et kui lood kõrvuti panna, siis on tegelikult kuulda, kui palju loo kallal vaeva on nähtud, et seda sämplist erinevalt kõlama panna.

“Lugude tegemine on iga kord erinev, sõltub sellest, kas see algab klaveri taga või muudmoodi,” kirjeldab Vahur popmuusika palade loomisprotsessi. “Ma tõesti ei oska öelda, kui paljud teistest Eesti heliloojatest neid kasutavad, sest mina sämpliplaate ei kuulagi. Nendega on see jama, et neil on peal sada miljon teemat ja võib-olla üks on hea…Minu jaoks on lihtsam ja kiirem kogu asi ise valmis teha, kui kuulata miljon asja läbi,” kinnitab ta.

Kallis muusikasõber, mida Sina asjast arvad?