"Mul on tegelikult ka üks unistus: et ka mehed võiksid saada enesele sellise bussi, nagu on naistel rinnavähi-buss. Meestele oleks vaja eesnäärme-bussi. Selleks, et inimesed saaksid kohe analüüsi ära teha. Ent hirmutamise ja sundimisega ei saa seda kõike teha. Pigem peab sõnum olema positiivne – mine arsti juurde ja saa teada, et sa oled terve. Sest su lapsed ja lapselapsed tahavad sind näha ja kaua veel koos elada."

"Ma tean küll, et see kõlab hästi lapsikult ja naiivselt, aga ma usun, et nii kaua, kui me leiame eneses lapsikust, suudame me ka elada ja olla elusad inimesed. Muidu mõtleksin end ju segaseks."

"Lihtsus ja tagasihoidlikkus on mul tegelikult üksnes kõva harjutamise tulemusena olemas. Tegelikult olen ma kõike muud – pigem selline mittelihtne, snoob."

"Eks ma loomult ole ikka väga mugav inimene. Või nagu Winston Churchill ütles: „Kui mul on võimalik, siis ma istun natuke, ja kui on võimalik, siis laman ka.” Seda mõtteviisi ma siis viljelengi.

Laiskusega ei ole siin aga midagi tegemist. Ikka mugavus, sest ma elan ju ainult üks kord ja miks ma pean endale mingeid nõmedaid kohustusi võtma? Keegi ei tule pärast haua äärele mind tänama, et Leinatamm oli nii virk ja kraps. Käin sageli surnuaial, aga seni pole ma kuulnud küll kedagi kuskil tänamas, et näe, nii tore, et tõusid vara ja läksid hilja voodi. Milleks siis rabada? Olgu parem mõnus äraolemine."

"Spontaanne nali on alati hea. Punnitades ei tule midagi."

Meenuta optimistist Tarmot ja loe uuesti tema kõige viimaseks jäänud intervjuud SIIT!