“2012 aastaga ja eriti kurikuulsa 21. detsembriga ootasid paljud meist mingit imet, mis tuleb ja päästab maailma kogu sellest ahnusest, korruptsioonist, toksilisest toidust, pankade orjusest ja üksteise ärakasutamisest. Rohi pidi minema jälle roheliseks. Kuskilt pidid tulema ehk tulnukad, kes teevad kõik korda või vahemalt mingi tohutu katastroof, mis kõike radikaalselt muudab. Praegu on aasta 2013 ja midagi sellist pole juhtunud. Inimesed avastavad, et keegi ei tulegi meid päästma!” vaatleb Tom Valsberg praegust olukorda.

Muusik annab ka head nõu, kuidas maailma soovitud suunas muutma asuda: “Me hakkame kõik tasapisi aru saama, et me peame ise olema need päästjad, kes läbi oma mõtete, sõnade ja tegude kui Münchausenid end juukseidpidi soost välja tõmbavad. “Ole ise see muutus, mida sa soovid maailmas näha,” ütles Mahatma Gandhi. Järgime siis tema nõuannet. Molutame vähem ja teeme rohkem. Viriseme vähem ja täname rohkem. Arvustame vähem ja sallime rohkem. Murrame pead vähem ja tunnetame rohkem. Lobiseme vähem, kuulame vaikust rohkem. Vaatame telekat vähem ja käime metsas rohkem. Vassime vähem, räägime tõtt rohkem. Võtame vähem, anname rohkem. Nii lihtne see oligi.”

“Kui meile vahel tundub, et mis mina väike inimene suudan üldse siin ilmas ära teha, siis peaks endale meelde tuletama, et kõik suured muutused maailmas on saanud alguse ühest inimesest. Ja igaühe panus omal moel on maailma muutmiseks ja ärkamiseks on väga oluline,” lisab muusik ja maailmarändur lootusrikkalt.

Tom Valsbergi peamine tegevusala on muusika, tal on kolm bändi: etno-pop-jazzilik Indigolapsed – “selline bänd, kus suurte inimeste sees on ärkvel väikesed lapsed”, haldjafolki viljelev Tane Mahuta ja mullu loodud Manki Maind, mis teeb diibi sõnumiga vaimset popmuusikat. Lisaks muusikale on tema suureks kireks reisimine: hingerännakud on viinud teda sisekosmose avarustesse ja maailmarännakud lisaks Euroopale ka Indiasse, Taisse, Indoneesiasse, Türki, Marokosse, Ameerikasse, Austraaliasse, Uus-Meremaale ja mujalegi. Oma sise- ja välisrännakutest kirjutas ta mullu ka raamatu “Kuidas rännata ilma hirmuta”.

Raadio 2 saade “Hallo, Kosmos!” on eetris pühapäeviti kell 14-16. Lisainfot saab saate kodulehelt.