Korolevi sõnul on tal oma "Õnne 13" karakteriga päriselus, mida ta siiani väga privaatsena on hoidnud, nii mõndagi ühist. "Ma tunnen paljusid sarnansusi. Kui Õnne tänava Evelin on selline õudne intrigant ja käib kohtus, siis on ka Marika Korolevil tulnud kohtutee jalge alla võtta. Juba kaheksa aastat," sõnas ta. Kui seni on Korolev intervjuudest keeldunud, siis nüüd on tal enda sõnul kannatus katkenud ning sestap sündis ka otsus lugu avalikuks teha. Nimelt on probleemid võlgnikust endise mehega jõudnud niikaugele, et näitlejanna astub juba aprilli lõpus laimu levitamises süüdistatavana kohtu alla. Süüdistuse esitas eksmehe abikaasa, Eesti konsul Pariisis Kersti Eensaar-Rannu.

Lühidalt kokku võttes on lugu järgmine: Korolevi nüüdseks 10-aastase poja isa, ärimees Raul Rannu tasub igakuiselt umbes poole ulatuses talle 2008. aastal lapse ülalpidamiseks kohtu poolt määratud elatisrahasid ning hoiab kõrvale 130 000 eurose võla tagasimaksmisest, mis temalt Korolevi kasuks on välja mõistetud. Viimase põhjuseks on Rannu pangalaen, mille tagatiseks näitlejanna oma maja andis ning mille laenu hapuks minnes ise tagasi oli sunnitud ostma. Ärimees Rannu on end väidetavalt aga juriidiliselt maksevõimetuks vormistanud ning seega maksab Korolev juba 8 aastat igakuiselt tagasi mehe laenu, mille kuumakse on 1000 eurot. Praeguse seisuga peab Korolev seda maksma veel 14 aastat. "Sisuliselt olen sunnitud tegema lisatööd," tunnistas Korolev. "Ilma abikaasata ei suudaks ma seda võitlust pidada."

"Meie riigi seadused on nii tehtud, et neist on võimalik kõrvale hiilida, eriti kui omad sõpru, kes sulle selles osas head nõu annavad. Saad küll võidu (kohtus - toim.), aga sellega pole midagi peale hakata, sest teine pool on lihtsalt nii osav, kandib ja varjab," rääkis Korolev "Pealtnägijale". Ta lisas, et kui isadel on lihtne kohtus käsi laiutada ja öelda, et neil pole raha, siis emad peavad puudujäägi kuidagi ikka katta suutma. 

Kuigi näitlejanna nentis, et ei tahaks liialt isiklikuks minna, paljastas ta siiski ühe seiga enda ja Rannu armuloo algusest, mis Korolevi hinnangul mehe olemust väga hästi ilmestab. Olles tutvunud ühe kolleegi sünnipäeval, väitnud Rannu, et on kahe lapsega leskmees. Mõni aeg hiljem, kui suhe oli sealmaal, leidis Korolev Rannu pool ärgates aknalaulat õnnitluskaardi - mees oli äsja abiellunud oma praeguse abikaasaga. 

"Raul Rannu on õppinud nii juurat kui ka psühholoogiat ja ta oskab hästi inimestele läheneda. Läksin ka mina selle ilusa jutu võrku," kahetseb naine. 

Kõige kahetsusväärsem viga järgnes aga poja sünnile, kui naine oma maja mehe äri alustamise laenu tagatiseks andis - nimelt uskus naine, et tegutseb oma poja tuleviku kindlustamise nimel. "Vaata, kui tore mõte!" meenutab Korolev oma reaktsiooni, kui Rannu olevat tulnud jutuga, et tahab pisipojale tulevikuks kinnisvara abil kapitali koguma hakata ja selleks firma luua. "Tal endal kapitali polnud. Ma olin naiivne ja andsin tagatiseks endale kuuluva kinnistu," rääkis ta. 

Ühel hetkel, kui Rannu polnud juba tükk aega laenu maksnud, saabus Korolevile pangast teade, et maja pannakse müüki. Kohtumaterjalidest selgus, et mees oli pakkunud pangale, et ostab maja ise välja. "Minult välja petetud rahaga tuldi ära ostma mu enda kodu," võtab Korolev kokku. 

Taaskord saatis Korolevi kohtus edu ning Rannult mõisteti tema kasuks välja 235 000 eurot. Kompromissi järel jäi summa 140 000 peale, mida aga mees jätkuvalt ei maksa. Küll aga sai Korolev endale Rannu ühe kinnistu väärtusega 18 000 eurot, ent see on ka kõik ning hiigelsumma ripub tänaseni "õhus". Kohtu silmis on mees paraku paljas nagu püksinööp: kunagisest 13-14st firmast on Korolevi sõnul järel vaid üks, mille arvel küll jaotamata kasum seisab, ent milleni kohus ei ulatu. 

Korolev näeb siin taga osavat kantimist: Rannul olevat palju advokaatidest ja kohtutäituritest sõpru, kelle abil on olukord "lahendatud". 

"Millegipärast elustiil seda ei näita. Siin on kindlasti mingid käärid. Ei ole võimalik 460-eurose sissetulekuga Pariisis laia elu elada. Äkki siis abikaasa on miljonär?" ei usu näitlejanna, et mees Pariisis ja Brüsselis vaid diplomaadi abikaasa palgaga ära elab. "Vaesuse juttu räägitakse vaid siis, kui on vaja kohtule tõestada. Tegelikkuses sõidab ringi Volvo džiibiga, käib reisidel, sööb restoranides ja tegeleb kallite hobidega. Pealtnäha on asi vaesusest kaugel."

Pärast aastaid tulutut õigusenõudmist pöördus Korolev lõpuks välisminister Urmas Paeti poole. "Mul ei jäänud enam mitte midagi muud üle, kuna tegu on diplomaatilise perekonnaga, mis esindab Eesti Vabariiki," rääkis Korolev. Kirjast võrsuski välja eksmehe abikaasa, konsul Eensaar-Rannu hagi, milles Korolevi laimus süüdistatakse. Välisministeeriumist paraku vastust ei tulnudki ning seisukoht lubatakse võtta alles pärast kohtuotsust."See on uskumatu jultumus! Kui ma pöördusin kirjaga, siis sain Kersti poolt vastuse meilile, kus on kirjas, et "me naerame kohvikus su pöördumise üle" ja soovitatakse sisuliselt Obamale kirjutada," kirjeldas Korolev suhtlust konsuliga.

Loo põhisüüdlane Raul Rannu "Pealtnägijaga" suhelda ei soovinud. "Ma ei näe sellel mõtet," sõnas ta. Korolevi kohta sõnas ta aga nii: "See ongi tema elu ainuke eesmärk, kaevata igal pool maailmas. Ega tal muid eesmärke pole."

"Mind kriibib see, kuidas võib nii kõrges kaares seadusele pissida ja olla ise lähetuses nii tähtsal positsioonil. Ja kuidas on võimalik, et seda ei saa keegi hukkagi mõista, vaid vastupidi - mind kaevatakse kohtusse, sest ma nõuan kohtuotsuse täitmist," ei suuda näitlejanna oma saatust uskuda.