„Teinekord oli kurk valus ja mandel paistes,” meenutab ta. Siis tulnud meelde ühe tuttava jutt, kuidas hommikune külm dušš aitab talviti tervist korras hoida. „Igal hommikul olen neli kuni seitse minutit külma vee all,” räägib Nabi. „Mõnus. Äratab keha kenasti üles ja pühib haigused – mul pole sealtmaalt mingit tõbe olnud.”

Kaks aastat tagasi pakkus sõber, et oleks aeg astuda samm edasi ja hakata jääaugus käima. „See nii-öelda jäässe raiutud bassein – tosin meetrit pikk – ja õhtune pimedus ei tundu minu jaoks kindel, aga elasin üle,” meenutab Nabi esimesi katsetusi. „Adrenaliinilaks oli võimas, tegi kõik meeled ääretult teravaks. Nüüd olen paraku harjunud ja ülimat erksust enam kahjuks ei tunne. Olen talisupleja, mitte taliujuja,” palub Nabi terminites täpne olla.

Nabi tõdeb rõõmuga, et koos haigustega on kadunud ka kõik liigesevalud, mis põlvedes ja puusas aeg-ajalt tunda andsid. „Julgen hommikust külma dušši ja miks mitte talisuplust soovitada kõigile,” ütleb ta. „Teeb tervise korda ja miks mitte organismi järjepidevalt mugavustsoonist välja tuua? Lülitagu kord-kaks päevas kõik funktsioonid korralikult tööle, muidu harjub mõnusa olemisega ära.”