Kahvatu mõrd Camilla

Pärast tema traagilist surma muutusid prints Charles ja kuninganna Elizabeth brittide jaoks aina kaugemaks. Rahvas hakkas isegi rääkima Suurbritannia kuningakoja hävimisest tulevikus.

Kui avalikkuse ette jõudis sõnum prints Charles’i ja tema kaasa Camilla kihlumisest, suurenes brittide viha oma troonipärija suunas veelgi enam. Printsess Diana oli olnud Suurbritannia au ja uhkus, keda armastas ja jumaldas kogu maailm. Diana oli kaunis ning heasüdamlik, kõndides maailma päästmise nimel kasvõi miiniväljadel, toetades sadu erinevaid heategevusfonde, kodutuid lapsi ja loomi. Camilla tundus Diana kõrval kahvatu mõrrana, keda pole omaks võetud siiamaani.

Avalikkus teab, et kuninganna Elizabeth ei ole prints Charles'i uut  abielu unustanud ning meedia sõnul soovib ta, et pärast tema surma tuleks troonile mitte Charles vaid hoopiski kuninganna lapselaps prints William. Tema on rahva silmis palju lugupeetum kui isa Charles.

Kate Middletonist on saamas uus Diana

Kate Middleton on aga suutnud viimastel kuudel võita kogu Suurbritannia tähelepanu. Uuringud näitavad, et viimase kahe nädala jooksul on tema populaarsus kasvanud Printsess Diana omaga võrdseks.

Kate, kes tundus brittidele esialgu vaikse hiirena, on enne kihlumist näidanud hoopiski tugevamat isiksust.

Temast on saanud suisa poliitik, kes püüab rahva negatiivse tähelepanu kuningakojale muuta positiivseks. Kate, kes on pärit lihtsa taustaga perest ning kelle vanaema elas sotsiaalkorteris, hoiab printsessiks saades sama lihtsat nooti, püüdes sellega end rahvale veelgi meeldivamaks muuta.

Eelmisel nädalal šoppas Kate ühes briti odavaimas rõivapoes nimega Whistles, kus ta ostis endale ‘Kate’ nimelise pluusi. Enne seda oli ta ostnud endale kahenaelase bikiinipaari. Seda, et keegi oleks kuninglikust perekonnast üldse kunagi lihtinimesena poodi sattunud, pole juhtunud vist terves Suurbritannia ajaloos.

Isegi pulmakingitustest on suutnud Kate nõiduda midagi, mis rahva pahviks lööb. Tema ettevõttel on loodud heategevusfond, mille kaudu lähevad kõik pulmadeks toodud kingid ja rahalised annetused 26 erinevale briti heategevusorganistasioonile.

Kate tõstab kuningakoja mainet

Nüüd ei jää brittidel muud üle, kui õnnetundest käsi plaksutada. Kate Middleton on võitnud täisõiguslikult lihtrahva südamed. Ta on printsess, kes on kasvanud välja mitte sinivereliste vaid oma rahva seast. Kate on suutnud esimest korda pärast printsess Diana surma, kolmteist aastat hiljem, näidata kuningakoda paremas valguses ning tuua läbi oma lihtsa ja mitte kõrkliku eluvaate kuningliku perekonna rahvale lähemale.

Tänaste, pühapevaste, briti ajalehtede sõnul on Kate Middleton osutunud rahva seas lausa nii populaarseks, et prints William on tulnud välja plaaniga, kuidas oma tulevast abikaasat meedia eest kaitsta.

Ta soovib, et ta kaasal oleks aega kuninglikku perre sulanduda ning teatas, et esimesed kaks aastat on printsess Catherine vaba oma riigi esindamisest, avalikest üritustest ning haiglate ja
tähtsamate sündmuste avamisest.

Prints Williami sõnul püüab ta selle sammuga ära hoida oma ema, printsess Diana,
õnnetut saatust.