Ajujaht Eesti eurolauljatele läks lahti juba võidujärgsel ööl. "Järsku tahtsid kõik seda ühte kala püüda," ütleb Tanel Padarit esindav Ülar Palm Eesti Artistide Agentuurist. Sellega vihjab ta muusikaärimees Lauri Laubre üleöö Dave Bentoni mänedzheriks saamisele.

Laubre ja maailma suurima plaadifirma Universal vahel arenesid asjad tormiliselt. Palmi sõnul üritati juba järgmisel päeval pärast finaali võiduloo müügi peale lepingut sõlmida.

"Sisuliselt müüs Laubre kiiresti maha selle, mis talle ei kuulunud," nendib Palm. "Ta tegi lepingu Universaliga ja alles siis pöördus meie kui Taneli esindaja poole. Peale mõningast palumist tulime vastu, sest kusagilt oli ju ikkagi vaja pihta hakata."

Pärast esimest diili oli juba loogiline, et kellegi teise kui Universaliga edasi minna ei saa. Palmi väitel hakkas plaadifirma levitama teadet, mille järgi Eesti võidulaul ja lauljad on juba sõlminud lepingu Universaliga, veel enne, kui lepingud alla kirjutati. Selle peale tõmbusidki kõik teised suured pakkujad tagasi," lisab Palm.

30 kontserti Euroopas

Dave Bentoni esindaja Lauri Laubre kirjeldab, kuidas juuni algusest pandi artisti Tanel ja Dave plaadi tegemisele "tamp peale". Sõlmiti kokkulepped pildistamiseks, plaadiümbrise kujundamiseks, internetikülje loomiseks.

"Töö käis täiega," tõdeb Laubre. "Kokkuleppe järgi pidi juuni lõpuks plaat valmis olema."

Mänedzheri sõnul oli olemas eelhuvi 30 sügiseseks kontserdiks Euroopas. Lisaks olnuks võimalik, et Eesti artistid hakanuks soojendama üht tuntud staari tema esinemistel.

Plaadile minevad lood pidi valmis tehtama Tallinnas ning lõplikult kokku mängitama Rootsis. Laubre väitel maksnuks Universal tegijaile kohe ka avanssi.

Edasise suhtes lähevad kahe poole väited juba täiesti lahku.

Bentoni esindaja kinnitusel olid vajalikud lood enamuses juba valmis. Puudu jäid vaid Padari omad.

Ülar Palm aga nendib, et kogu CD aluseks pidigi olema Dave Bentoni sooloplaadi materjal, mis sai helilooja Ivar Mustal valmis juba enne Eurovisiooni. "Jutt oli järgmine: Must arranzheerib need lood ümber, sarnaseks võidulooga, ja siis laulab Tanel oma osa sisse," räägib Palm. "Paraku ei teinud Must neid laule ümber ja nii ei saanud Tanel ka laulda."