Kahekordne Grammy-võitja White Cedars-Sinai meditsiinikeskuses kõrgest vererõhust tingitud neerupuudulikkuse tagajärjel.

White lootis pärast ajurabandust mais nii palju taastuda, et läbi teha neerusiirdamine, ütles Texasest pärit laulja tütar Shaheara White.

White’i suitsused ballaadid “Can’t Get Enough of Your Love” ja “You’re the First, The Last, My Everything” on olnud taustaks arvukatele küünlavalgel õhusöökidele ja armastajate öistele kohtumistele.

Ta oli edukas ka helilooja ja naistrio Love Limited produtsendina.

Kultuslaulja staatusesse tõstsid White’i telesari “Ally McBeal” ja “Simpsonid”.

Ta võitis 2000. aastal lauluga “Staying Power” kaks Grammyt.

White esindas klassikalist tänavapoisist miljonäriks lugu, kasvades üles Los Angelese Wattsi agulis, kus ta võttis osa ka jõukude omavahelisest võitlusest. White varastas autosid, murdis korteritesse sisse, jõi ja kakles. Juba teismeeas sai ta kahel korral isaks.

1960. aastal varguse pärast vanglas istudes kuulis ta Elvis Presley laulu, mis muutis alatiseks ta elu. “It’s Now or Never” sõnad läksid White’ile südamesse ja ta otsustas uut elu alustada.

Barry White ei olnud ainus tuntud muusik, kelle maailm sel nädalal kaotas.

New Mexicos heitis 73 aastaselt hinge džässflötist Herbie Mann, kes saavutas kuulsuse 1960. aastatel ’bossanova’ vaimustuse lainel.

Brooklynis sündinud Mann mängis esialgu tenorsaksofoni, kuid läks hollandi akordionisti Mat Matthewsi bändis tööd saades üle flöödile.

Oluline pööre sündis 1950-ndate lõpus, kui Mann otsustas võtta oma bändi kongamängija. Nii tekkis eripärane sound, mis ajendas Manni töötama maailmamuusika rütmide ja harmooniate kallal.