Pere esimesel ühisel autosõidul hakkas Stig Rästa nägema liiklusolukorda hoopis teistsugusest vaatevinklist: "Mõtlesin, et kõik on ümberringi püstihullud ja miks nad rahulikult ei sõida ja kas see puu kukub nüüd autoteele või mitte. Järsku käis mingi asi ja alalhoiuinstinkt on laes," seletas ta "Ringvaatele" antud intervjuus.

Laulukirjutaja viibis oma tütre sünni juures ja kuigi tema elukaaslane Karina sai kõigega hästi hakkama, oli see mehe sõnul üks korralik katsumus. "Vahepeal arvasime, et käime ära ja mis seal ikka. Oleme kuulnud küll neid lugusid, kus mõnel läheb poolteist tundi ja on tore, aga päris tükk tegemist on naistel nende asjadega. Selles suhtes läks kõik hästi, et polnud ühtegi asja, mida oleks võinud imelikuks pidada," kirjeldas Stig oma esimese lapse sündi.

"Endal on muidugi tõeline abituse tunne, et mida ma seal teha oskan ja saan. Sain olla see, keda pigistatakse. Käisime perekoolis ja lõpuks jäi mul ainsa asjana, et võiks niiske rätiku otsaette panna," muigas mees, et tema ülesandeks jäi ka niisutamine.

Esimest korda last nähes lõid Stigil emotsioonid üle pea ning pisarad hakkasid voolama: "Edasine oli kiire ja udune. Päris kirjeldamatu kogemus."

Saabunud isa roll on mehe sõnul küll väsitav, ent samas on Stig muutunud enda sõnul olulisemalt produktiivsemaks. Kui varem sai poes riiulite vahel ringi jalutatud, siis nüüd käib ta vaid kindlates nurkades, maksab ära ja lahkub. Samuti on värske ilmakodaniku saabumine andnud Rästale ka palju insipratsiooni juurde ja muusikat pole ta sugugi tagaplaanile jäänud. Ka täna viis Stig ühe pala Eesti Laulu konkursile.