Allan Oolo pani oma Kadrioru korteris "kliiniku" püsti

Oolo kõige kuulsamad kliendid Eestis on Toomas Hendrik Ilves, Aivar Riisalu, Mart Poom, Andrus Veerpalu ja Urmas Sõõrumaa. Samuti on mees postitanud oma kodulehele pilte mitmete maailmakuulsate staaridega.

Pärast Robbie Williamsi aitamisega kiitlemist tabas eestlasi suur huvi tema protseduuride vastu ning Oolo asus abivajajaid aitama enda Kadrioru korteris. Oolo hakkas oma kodus tegema ka külmunud õla protseduure.

"Kui normaalne inimene saab käe üles tõsta, siis minu oma ei liikunud enam. Arstid ütlesid, et mul on külmunud õlg," selgitas otsust Oolo juurde ravile minna Tallinna Televisiooni operaator Jüri Velrti.

Ebaseaduslikud süstid, mida teevad päris arstid

Veltri läks Oolo juurde ja soovis temalt abi saada. Oolo võttis kampa ka arstid, kes tegid Oolo Kadrioru korteris patsientidele tuimestavaid süste. Selline tegevus ei ole aga kellegi kodus lubatud.

"See süst on ka äärmiselt valus ja kogu see protseduur on valus," sõnas Veltri.

Operaator on ise Oolo protseduurist vaimustuses. Veltri väitel tegi narkoosiarst talle tuimestava süsti. "See kuulus sinna protseduuri sisse."

Kohaliku tuimestuse jaoks on vaja retseptiravimeid, nende päritolu pole aga selge. Samuti ei öelda patsiendile, millist ainet talle täpselt süstitakse.

Allan Oolo on kiropraktik, ta ei ole aga registreeritud tervishoiutöötajate registris. Tervishoiuteenust tohivad osutada ainult registris olevad inimesed. Kuna Allan Oolo ei ole arst, siis tema korteris ei tohiks selliseid meditsiinilisi protseduure läbi viia.

Kas Allan Oolo on üldse doktor?

Katrin Lust võttis uurimise alla selle, kas Allan Oolo on üldse arst. Oma elulooraamatus nimetatakse teda arstiks lausa 17 korda. "Kuuuurija" sai terviseametist teada, et amet oli mehele mõned aastad tagasi teinud ettekirjutuse, kuna Oolo reklaamis ennast arstina.

Allan Oolo oli aga väga kaval ja registreeris patendiametis enda kaubamärgiks "dr.Oolo". Mees registreeris ennast samuti meditsiiniteenuse osutajana, seega on võimaliku abivajaja jaoks tegemist keerulise olukorraga.

Staarkiropraktik annab vastuolulist infot ka enda kodulehel, kirjutades, et ta on arstina osalenud Eesti olümpiakoondise töös ja andnud Tallinna Ülikoolis loenguid. Mõlemad väited ei pea vett.

Katrin Lust tabab arsti otse teolt

"Kuuuurija" läks Oolo kliiniku juurde, sest seal pidi toimuma külmunud õla protseduur ühele jõukale Hollandi patsiendile. Maja ees püüti kinni arvatavasti seda süsti tegema tulnud doktor Andrus Mäesalu. Mees oli "Kuuuurija" kaamera nägemisest äärmiselt ehmatanud ja sõnas, et tema ei tulnud sinna mingit süsti tegema.

Ühel hetkel pages arst põõsastesse kõnet tegema, pärast seda üritas ta uuesti Oolo kliinikusse minna. Lust asus teda taas kaameraga jälitama. "Miks teil peab nii rumal töö olema," sõnas ta Lustile ärritatuna. Mõistes, et Lusti eest pole enam pääsu, lahkus ta autoga Oolo kliiniku juurest.

Oolo Lusti näha ei taha

Katrin Lust üritas terve nädala vältel Oologa kontakti saada, et anda talle võimalus vastulauseks. Mees ei vastanud kõnedele ega meilidele.

Viiamases hädas registreeris "Kuuuurija" Oolo kliinikusse varinime all vastuvõtu. Oolo tuli kohale, kuid kui "Kuuuurija" oma kaameraga mehe kliinikusse kohale jooksis, pages mees Lusti eest oma kabinetti.

Lust üritas Oolo kliiniku töötajale selgeks teha, et tahab näha dokumenti, kus on näha seda, et Oolo on tegelikult ka arst. Mees aga ei soovinud "Kuuuurijale" vastulauset anda ja redutas endiselt oma kabinetis.

"Ma olen näinud teda töötamas. Ma näen, kuidas inimestel hakkab parem," sõnas Oolo kliiniku töötaja.

Oolo üritas "Kuuuurija" saatelõigu eetrisse minekut kohtulikult takistada.