""Ausus" on üks minu lemmikutest, kuid pean tunnistama, et eestikeelsena kuulsin lugu alles aasta tagasi. Minu generatsioonist on see kaunis ballaad kuidagi mööda läinud, aga kohe, kui seda kuulsin, tekkis idee see uuesti avaldada, sest minu teada ei ole ükski naisvokaal Eestis "Ausust" veel singlina avaldanud," põhjendab linalakk kaunitar just selle loo valimist.

"Kuna olin varasemalt teinud koostööd laulja ja produtsendi Kaido Põldmaga, tekkis mõte seekord paluda projekti panustama ansambel Soul Militia. Kaido on minu varasematele lugudele taustavokaale laulnud ning seekord kohtudes, tekkis mõte, et Soul Militia võiks oma vokaalidega loole väga uudse näo anda," kirjeldab ta seda, kuidas tekkis koostöö Soul Militiaga.

"Olen Soul Militia't alati imetlenud ning ma olen äärmiselt tänulik, et mul õnnestus koostööd teha niivõrd andekate inimestega nagu seda on Kaido, Lauri ja Semy. Mul on neilt tohutult palju õppida," teatab Helen ning lisab juurde, et Kaido Põldma on oma taustavokaalid andnud näiteks Heleni seni tuntuimale loole "Kas tead" ning samuti singlile "Me maailm on leekides".

Loo miksis kokku Rob Montes, kes on muuhulgas miksinud selliste nimekate artistide lugusid nagu Justin Timberlake, Whitney Huston, Stevie Wonder, Dr. Dre jne. Lugu masterdas samuti üks Eesti parimaid - Glen Pilvre.