"Kustutan oma sõprade seast Joel Friedrich Steinfeldi ja soovitan ka teistel, kes temaga 100% nõus ei ole ehk siis värdjatel, idiootidel ja türapeadel seda samuti teha. Allpool tema avaldused meievahelises avalikus vestluses kus osales suur hulk erinevaid inimesi. Lugege siin allpool ja öelge kas see on normaalse inimese jutt? Head aega Joel!" kirjutas Viikna ja jäädvustas taas Steinfeldti tsitaadid kommentaariumist.

Koju kisma sai alguse sellest, kui Lauri Viikna eile oma Facebooki Edgar Savisaare Astangu tänava avamise uudise postitas, mida kommenteeris nii: "See lindikava vist ei lõppegi enne valimisi ära? Eelnevatel aastatel polegi midagi tehtud? Vanal on nagu jooksuaeg. Vaikselt hakkab süda pahaks minema..."

Järgnes mitmete Viikna tuttavate vaheline terav arutelu, millesse sekkus ka Steinfeldt.

"Mees teeb usinasti tööd ja mitte ainult viimased kolm nädalat. On hulganisti objekte, mis valminud ja lindilõikamine ehk sisseõnnistamine on vana hea tava. Mees on aktiivne, laulab, osaleb suurüritustel, on sõbralik ja heatahtlik, AGA ON HULK TÜRAPÄID, KES MUUDKUI OKSENDAVAD NING MÖLISEVAD JA MÖLIDEVAD TEMA KALLAL. MIS KURAT TEID VAEVAB? NÄIDAKE KA ENDA SUURI TÖÖSAAVUTUSI, MIS TE OLETE LINNA JA RAHVA HEAKS TEINUD. MILLEGA TEIL ON KIIDELDA? PEALE ILGE MÖLA POLE MITTE TYRATKI, SELTSIMEHED TYRAPEAD!" kirjutas Steinfeldt.

Viikna märkusele "Sa Joel oled vist jumalat vahetanud?! Nii koledaid sõnu tuleb su suust.." vastas Steinfeldt nii:

"Ära muretse, Lauri! Ei vaheta mina Jumalat ega jäta Jumal mind. Aga nii see on olnud, et kui olen rääkinud Jumala Sõna, siis ei ole see kohe mitte kõlvanud - teen usupropagandat. Nüüd, kus räägin tõtt tyrapeadele mõistetavamas keeles, on jälle paha. Aga tyrapead sellest aru ei saa, et valelik ja silmakirjalik mina ei saa olla. Mis kuradi keeles siis tuleb teiega rääkida, tyrapead? Või arvate, et te ei ole tyrapead, kui teete demokraatlikus riigis kambakat ühele mehele, kes pole teist mitte grammigi suurem pätt, suli ja kaabakas? Minge ravige oma südant, tyrapead, aga ärge mölisege mehe kallal, kes TÖÖTAB. Sinu, tyrapea, tsirkus on tyhi töö ja tyra närimine selle kõrvbal, mida see mees on Eestimaa ja selle rahva heaks teinud. Kas on selge? Kui veel ei ole selge, siis mine ja oksenda seni, kuni selgeks saab, sest te kõik olete silmini täis iseenda okset."

Vihaseid sõnu jagus ka Viikna tuttavate aadressil, kelle osavõtul verbaalne kukepoks järjest tuure kogus.

"Kristel, ime tyra oma viisakusega! Selle viisakuse varjus on perse keeratud, paljaks röövitud nii riik kui suur osa rahvast! Sa ju võid olla mitte sigadusi teind, aga Sul puudub ka vähim arusaam sellest, kes siin riigis kõige suuremaid sigadusi teevad," sõimas Steinfeldt.

"Mida peaks mulle tähendama Sinu silmis?! Haistage kõik paska, mille te olete õhku pildunud. Või, nagu ütleb klassika: MINGE TE KÕIK PERSSSE, VÄRDJAD! Mina ei tee tsirkust ega teatrit, mis teile väga meeldiks ja ma ei ole ealeski otsinud teie kiitusi, rääkimata mingite värdjate silmis kõrget reitingut. Mina teen, mis on minu kohus teha. Te saate seda veel kuulma ja nägema," lisas ta natuke hiljem.

Viikna kirjutas seepeale: "Sa Joel oled ikka päris ära pööranud. Sinu isikust ei ole midagi alles jäänud, sa oled täielik mats! Kõik inimesed peale sinu ei ole värdjad, idioodid ja türapead! Sinu usk peab ikka väga vankumatu olema kui sa nii ropult inimesi sõimad." Ka lubas mees Steinfeldti oma sõprade seast kustutada ja soovitada seda ka teistel teha, mida ta hiljem ka tegi.

Ka seepeale ei jätnud "tiigrikutsu" oma lõrinat: "Sina, Lauri, ei ole minu määratleja. Ma kusen su arvamuste peale, sest need kõnelevad Sinust endast. Mind sa pole ealeski tundnud ega tunne ka peale seda sõnavõttu. Jäta endale oma arvamus."