Eile Reformierakonna juhatuse poolt partei ametlikuks presidendikandidaadiks riigikogus määratud Kallas torkas täna Eesti Päevalehes ilmunud intervjuus Kaljuranna suunas pärast seda, kui reporter Otti Eylandt juhtis tähelepanu, et Kallas end palju kiidab: "Muuseas, Kaljurand on seda, et ta on parim president, palju rohkem öelnud. Mina ütlen seda väikese irooniavarjundiga, aga tema kinnitab ikka väga hoolega, et on parim."

Kõigest mõni päev varem oli Kaljurand ise LP intervjuus Ingrid Veidenbergile heitnud Kallasele ette tema vanust ja tegutsemist nõukaajal.

"Meil oli Arnold Rüütel president! Siim Kallas ja Jaak Jõerüüt on inimesed, kes on seotud nõukogude aja ja võimuorganitega. Ja kui kellelgi on küsimusi minu suhete kohta nõukogude korraga, siis olen valmis vastama," teatas ta.

Samuti väitis ta enesekindlalt ja korduvalt, et on Kallasest tugevam kandidaat tänu oma Euroopa-kontaktidele kui ka Eesti rahva toetusele. "Võin helistada Eestis kõigile ministritele ja fraktsioonide juhtidele, olen kõigiga suhelnud ja läbisaamine on hea, välja arvatud üks erakond. Minu mobiilis on eri riikide välisministrite, aga ka peaministrite ja presidentide telefoninumbreid, kellega olen suhelnud. Nii et tänases Euroopas on minu kontaktid kindlasti paremad kui Siim Kallasel eilses Euroopas," rääkis ta.

Reformierakond nimetas eile Siim Kallase partei kandidaadiks presidendivalimistel riigikogus. Samas jättis erakond õhku, keda esitatakse kandidaadiks ja toetatakse juhul, kui riigikogus jääb president valimata ja protsess jätkub valijameeste kogus.