January 10 2016 - David Bowie died peacefully today surrounded by his family after a courageous 18 month battle with...Posted by David Bowie on Sunday, 10 January 2016

Twitteri vahendusel kinnitas isa lahkumist ka Bowie poeg Duncan Jones.

Very sorry and sad to say it's true. I'll be offline for a while. Love to all. pic.twitter.com/Kh2fq3tf9m— Duncan Jones (@ManMadeMoon) January 11, 2016

David Bowie oli inglise laulja, näitleja, muusikaprodutsent ja arranžeerija, kes oli 1970. aastatest saadik olnud popmuusika suurkuju ja uuendaja, viimast eriti 70ndatel. Ta oli tuntud nii iseloomuliku hääle kui ka oma loomingu intellektuaalse sügavuse ja märkimisväärse mitmekülgsuse poolest.

Ta sai laiemalt tuntuks 1969. aasta juulis lauluga "Space Oddity", mis tõusis Suurbritannia singlimüügi edetabelis viie parima loo hulka. Pärast kolme aastat eksperimenteerimist tõusis ta uuesti esile glam rock'i ajastul toretseva androgüünse Ziggy Stardusti tegelaskujuga, saavutades läbimurde lauluga "Starman" ja albumiga "The Rise and Fall of Ziggy Stardust and the Spiders from Mars".

Elulookirjutaja David Buckley on kirjeldanud Bowie tollast mõju nii: "Ta pani proovile oma ajastu rokkmuusika peamised tõekspidamised ja lõi popkultuuri ajaloo tõenäoliselt suurima kultuse."

8. jaanuaril tähistas Bowie oma 69. sünnipäeva ning avaldas tähtsal päeval ka oma järjekorras 28. albumi nimega ★ (loetakse "Blackstar"), mis kriitikute sõnul oli tulvil surma- ja hukatusevihjeid.