"Siinses kliimavöötmes sihukeses bussikeses elada on mõttetu. See õigustab end teadagi, kuskohas – päikeseriikides. Ja sinnapoole ma suundungi," teatab Õhtulehele jaanuarikuus tasumata üürivõla tõttu linnale kuuluvast korterist välja tõstetud ja lageda taeva alla jäänud hipikunstnik Neeme Lall.

2017. aasta on Lallile olnud tema enda sõnutsi väga keeruline ning ükski ettevõtmine ei ole sujunud viisil, mis oleks püsima jäänud ning see kõik on teinud talle palju haiget. Jaanuari alguses sai Kesklinna valitsusel viimaks mõõt täis ning aastaid ilma üüri maksmata linnale kuuluvas Tallinna vanalinna korteris elanud ja tegutsenud hipikunstnik Neeme Lall pidi ruumid vabastama.

Pärast Laial tänaval aset leidnud skandaali pakkis Neeme Lall oma asjad kokku ning lahkus linnast. Kunstniku uueks residentsiks sai 30 aastat vana matkabuss, mis pargitud Lalli ühe hea semu mere ääres asuva suvila hoovile. "Kogemus, mis on saabunud nüüd aastal 2017, on kahtlemata koloriitne, sest ma elasin 14 aastat küllaltki üheülbalist elu. Andsin endale aru ka, et selline ühtlane elurütm lõpeb varem või hiljem," rääkis toona mees tema matkabussist kodu kaema tulnud Publikule.

Meenuta, kuidas Publik Neeme Lallil kevadel külas käis: