"Kirjastus võttis Apolloga ühendust ning palus meil lõpetada raamatu müük, kuniks lahkhelid raamatu autori ja Mart Sanderi vahel on lahenduse leidnud," selgitab Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank Publikule.

Selgub, et tegu ei ole aga ainult kirjastuse keeluga ja vaidlustega, vaid kõrgemate jõududega kohtus. Nimelt kohustas kohus Kaera lõpetama Mart Sanderit puudutava info levitamise ”mistahes kujul ja kanalites”, kirjutab värske Eesti Ekspress. Kohus märkis, et raamatus on kirjeldatud Sanderi terviseseisundit, avaldatud andmeid tema seksuaalelust ning tehtud otseseid vihjeid kuriteo toimepanemise kohta. Ekspressi teada lõpetasid kohtu määrusest ehmunud suuremad poed üleöö teose müügi. Raamatu väljaandja Hea Tegu Kirjastus teatas, et nemad saatsid kõik eksemplarid autorile Prantsusmaale.

Publik uuris enne raamatu ilmumist ka kõmulise teose autorilt Raivo Kaeralt, kas raamatus mainitud mitmed prominentsed kodanikud on teadlikud, et peagiilmuvas kirjatükis sellised lood trükivalgust näeva ning kas mees on tagajärgedeks valmis.

"Kui inimene on midagi oma elus korda saatnud, olgu ta tuntud või mitte, siis peab ta arvestama, et tõde tuleb alati päevavalgele, ühel või teisel viisil, ühel või teisel ajastul, kuid tõde ja elu pole võimalik varjata," oli mees enesekindel.

"Kui neile tundub, et olen neile liiga teinud ehk liiga avameelne olnud ja liiga aus, siis on neil õigus ja vabadus oma seisukohti väljendada nii meedias kui ka kohtusaalis, kuid viimasel juhul peavad nad arvestama, et need protsessid tulevad avalikud ning nemad peavad tõendama, et nad pole neid tegusid sooritanud," sõnas Kaer, et on valmis sisu õigsuse üle arutlema kõigi raamatus nimetatud inimestega.