“X-Factor’i” vaatajad saavad oma lemmikute poolt hääletada spetsiaalse rakenduse vahendusel, mida võivad kasutada vaid Ühendkuningriigi residendid, vahendab Mirror. Sellest hoolimata on talendisaate viimases episoodis finaali jõudnud soomlannat Saara Aaltot hakatud süüdistama häälte kogumises, sest väidetavalt on lauljatar saanud poolthääli ka Soomest.

“Kõne all on miljonid hääled ja Soomes elab vaid viis miljonit inimesed. Usun, et hääletajateks pole kaks miljonit soomlast — need hääled tulevad Suurbritanniast. Või siis kahekümne tubli nohiku poolt, kes oskavad tulemüüre läbida,” muigas Saara mentor Sharon Osbourne.

Ka Saara on arvamusel, et nii tugevat häkkimisoskust nii paljudel inimestel pole: “Sa peaksid selleks ikka suurepärane nohik olema.”

“Me oleme hooaja jooksul jälginud soomlaste hääletamist ja võime kinnitata, et see pole võistluse tulemust kuidagi mõjutanud,” sõnas telesaate pressiesindaja. “Rakenduse kaudu tulnud soomlaste hääled moodustavad brittide häältest alla ühe protsendi.”


Briti talendisaate 13. hooaja võitja selgub sel nädalavahetusel. Finaalis astuvad Saara Aaltoga vastamisi Matt Terry ja ansambel 5 After Midnight, ent soomlannat peetakse võistluse suurimaks favoriidiks.