Aftonbladet vahendab, et Siim teatas oma lahkumisest esmaspäeva õhtul ning andis oma otsusest teada ka Facebookis. 

Skandaal sai alguse sellest, et lehe ajakirjanikud leidsid, et Siim kasutab ära oma positsiooni Eurovisioni töötajana, kutsudes üht Kreeka ajakirjanikku väidetavalt Facebooki jutuajamise vahendusel Rootsi tänavust euro- ja võidulugu "Heroes" maha tegema. 

Skandaalset postitust, mille ehtsus pole kinnitatud, näeb Eurovisioni foorumi kasutajate vahendusel SIIT.

Siim ise eitab, et valesti käitus ning ka Eurovisioni juht Jon Ola Sad on kinnitanud, et Jarmo oli kõikide lugude suhtes erapooletu. Ometi ei lükanud ta sõnumi kirjutamist otseselt ümber, vaid sõnas, et ei mäleta, et oleks midagi sellist öelnud ning võltsinguks seda kohe nimetada ei julge. "See pole võimalik, ma ei kirjuta selliseid asju, mul pole põhjust midagi sellist teha. Me toetame kõiki alati võrdselt. Võimalik, et siin oli tegemist arusaamatusega, uurime asja," kinnitas Siim Aftonbladetile antud videointervjuus.

Aftonbladet kirjutab, et tegi Euroopa Ringhäälingute Liidule (EBU) ettepaneku ametliku uurimise alustamiseks sõltumatu IT-audiitori abil, ent esmaspäevaks selgus juba Siimu lahkumine.

Leht on EBU raportitest välja selgitanud, et Siimule on ka varem esitatud süüdistusi ebaeetilises käitumises ja ametipositsiooni ärakasutamises, kuid tõestust pole need leidnud.

Jarmo Siimu Facebooki postitus avalikkusele nähtaval ei ole, kuna väidetavalt ei soovi mees enda tsiteerimist, ent talle on muuhulgas toetust avaldanud ka otsene ülemus ehk Eurovisioni üks peakorraldaja Sietse Bakker.