“Olin sellest uudisest täiesti rabatud, sest alles mõni päev tagasi ma rääkisin temaga. Me suhtlesime väga sagedasti ja ta oli mulle pikaaegne sõber. Tegemist on suure kaotusega terve rahva jaoks,” rääkis Sirje Endre Publikule.

“Suhtlesin pärast uudise lugemist ka tema noorema pojaga, kes töötab Soomes — see oli ootamatu, täiesti ootamatu! Praegu ei tea ma veel üldse põhjust, mis see oli,” ütleb Endre. “Heli oli minule ja meie kirjastusele väga lähedane isik ja mitte ainult meile ju — tervele Eesti rahvale! Ta oli üks selliseid hingejõu andjaid. Ei ole tulnud ja ma ei usu, et on tulemas ka sellist lauljat nagu tema. Ta oli ikkagi eriline lauljatar.”

“Ma olen küllaltki sõnatu, sest see kõik on nii ootamatu. Heli on absoluutselt unustamatu. Ta on terve rahva poolt armastatud olnud ja ta jääbki selleks. No ei tule teist Heli, sellist nagu Heli on,” lausub ta.

“Hea, et vähemalt on rahval Heli plaadid ja ka möödunud aastal ilmunud elulooraamat. Ei ole tähtis, kes selle tegi, aga tähtis on see, et selle autor oli Heli ise ja ta tegi seda mõeldes kõigile inimestele, kes seda täna või eile või kunagi loevad. Ta tahtis jätta endast mälestuse mitte ainult laulude, vaid ka selle raamatu näol,” sõnab Endre.

Endre sõnul käis ta Läätsele aastaid peale, et palavalt armastatud lauljatari elust raamat teha: “Ta ei olnud aga nõus, kuni lõpuks kolm aastat tagasi ta helistas mulle ja ütles, et on nüüd valmis. Me püüdsime seda raamatut tehes saada raamatusse sama meeleolu, mis oli tema lauludes.”