Daily Mail kirjutas, et kuninglikke vaatlejaid hämmastas tõik, et Cambridge`i hertsoginnal on erakordselt perfektne keelekasutus. Prints Charlesi abikaasa Camilla eeskujul võttis Kate kõnetunde ja on oma kõnekasutuse lihvinud täiuslikuks. Kui Catherine osales saates "Our Queen At Ninety" said kõik kuulda tema täiuslikuks lihvitud keelt.

Kuningliku perekonna liige olla pole lihtne. Kui Catherine ja William kihlusid, asus tulevane printsess kuninglikke maneere õppima. Kuningliku perekonna liige peab kõndima kergel sammul, raske samm on keelatud. Printsessiks saades pidi Catherine pidi vaatama kümneid videoid sellest, kuidas printsess Diana autost väljus - nimelt peetakse Diana oskust sadade kaamerate ees autost välja astumisel meisterlikuks - mitte ühelgi fotograafil ei õnnestunud kunagi üles pildistada Diana aluspesu. Catherine on täna sama meisterlik - autost tuleb väljuda üks jalg ees ja teine järel. Kuid sama oluline on avalikel üritustel istumine. Kuningliku pere liikmed ei istu kunagi jalg üle põlve - see on odav! Istutakse põlved koos ja jalad on kavalalt ristatud.

Samuti on omaette kunst kätlemine. Käepigistus ei tohi olla liiga tugev ega liiga nõrk. Mis puudutab fotograafe, siis avalikel üritustel ei tohi kaamerasse vaadata, see jätaks mulje justkui fotograafide juuresolek tekitaks kuninglikupere liikmes liigset elevust. Seega soovitatakse alati kergelt kaamerasilmast mööda vaadata. Kohtudes rahvaga või käies vastuvõttudel, ei tohi kuningapere liige oma vestluspartnerile liiga sügavalt silma vaadata. Ainus, kes väärib sügavat pilku, on kuninganna.

Cambridge`i hertsoginna on kõik need nipid ja trikid selgeks saanud ning paljud siniverelised on sõnatud - tavalisest perekonnast tulnud Catherine käitub rohkem kuninglikult kui nii mõnedki kuningapere liikmed.