Värske film, mis näitab Berlusconi kõmulist elustiili suurel ekraanil, oleks enamike poliitikute jaoks surmahoop, eriti praegu, kus #MeToo liikumine aina jõudu kogub. Libedikust endine Itaalia peaminister on suutnud aga oma pahelised eluviisid pöörata enese kasuks ning tema poliitilist krediiti linastuv teos ilmselt ei kõiguta.

Filmi levitaja Itaalias Universal Pictures on keeldunud kommentaaridest, kas skandaalne linateos tuleb välja enne 4. märtsi valimisi või mitte. Isegi kui teoks saab teine variant, on peatselt esitletav film siiski sugumürsust Berlusconi vägiteod taas terves riigis suureks kõneaineks.
Kuigi võiks arvata, et peategelane üritaks filmi kalevi alla panna, on ta hoopis väga abivalmis. Berlusconi, kes rahastas kahte viimast Sorrentino filmi, pakkus oma villasid režissöörile suisa võttepaikadeks. Endise Itaalia valitsusjuhi lähikondlased on filmi osas kommentaaride andmisest keeldunud, ent mehe omandis olev ajaleht Il Giornale on välja toonud, et film, mis on pühendatud Silvio Berlusconile, räägib võimust, rahast ja karismast ning on selle aasta üks oodatumatest linaloodest.

Berlusconi liitlane Vittorio Sgarbi, keda peetakse potentsiaalses järgmises Berlusconi valitsuses kultuuriministriks, rääkis, et miljardärist libedik oli Sorrentinoga endast kõneleva filmi asjus ka kohtunud. “Kui see tuleb välja enne valimisi, on see suisa eelis, kuna tekitab inimestes reaktsiooni. See on tõlgendus toimunust ning ilmselgelt on seal stseene, mis on vastikud ja mainet kahjustavad. Ent ei saa kindlalt väita, et see Berlusconile kuidagi liiga teeks.”

Enamikel itaallastest on sugumürsust endise peaministri osas juba arvamus kujunenud, seega on ebatõenäoline, et film paneks inimesi teisiti mõtlema. Berlusconist raamatu kirjutanud Michael Day: “Ta on vulgaarne, valelik ja äärmuslik, aga ta on naljakas. Ta on väga hea seltsiline ega tundu olevat kättemaksuhimuline või kiuslik. Niisiis on rahval ilmselt väga tore vaadata, kuidas nende endine peaminister sõidab helikopteriga ühelt peolt teisele, et teha grupiseksi noorte naistega, kes vanuse poolest võiksid olla tema lapselapselapsed. Kui film näitab Berlusconi tegusid glamuursetena, tunneb tema allakäigule kaasa või suisa demonstreerib mehe vägitegusid kui absurdi, võib see tema reputatsioonile hoopis hästi mõjuda.”

Bristoli Ülikooli Itaalia kino lektor Catherine O’Rawe kahtleb, et film näitaks vägitegusid halvast küljest: “Usun, et see annab kujutlusele veel hoogu juurde. Kui uue filmi peostseenid sarnanevad vähegi Sorrentino 2014. aastal Oscari võitnud “Le Grande Bellezzale”, näitab see vaid Berlusconi elu veel vapustavamana.”

81-aastane Berlusconil on endiselt käimas mitmed kohtuvaidlused. Hetkel on Euroopa Inimõiguste kohtus käsil kaasus tema poliitilises elus osalemise keelu õiguspärasusest. Lisaks astub ta peagi kohtupinki kodumaal tunnistajate mõjutamise eest. Nimelt olevat mees eelmise kohtuasja, milles teda süüdistati alaealisele seksi eest maksmises, puhul üritanud tunnistajatele sõnu suhu panna. Kõrge vanuse tõttu on aga kevadised valimised ilmselt mehe viimane võimalus riigitüüri manu pääseda.

Tõenäoliselt ei mõjuta ka peagi linastuv film Berlusconi põhilisi toetajaid. Üllataval kombel on mehe valijaskonnast enamik naised, keda ei kõigutanud ka seksiskandaal.
Pensionipõlve pidav advokaat Maria Rosaria Coletti sõnul oli tegu poliitiliselt kallutatatud protsessiga, mis sunniks Berlusconit aastateks kohtuveskite jahvatamist taluma: “On tõestatud, et tegu oli rahvusvahelise rünnakuga, mille korraldasid teiste Euroopa riikide liidrid.” Naine lisas, et mehe sugumürsuks olemine ei olek kiskjalik ega ahistav, vaid see on lihtsalt vältimatu, kuna mees on meediamogul. “Need mõned korrad, kui olen temaga kohtunud, olen näinud, kuidas naised ise talle kaela kargavad.”